Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. septembra 2022, 9:30
Čas čítania 10:31
Tímea Krauszová

Moju gynekologičku šokovalo, že som bisexuálna. Nazvala ma divoškou, nevedela mi na otázky o zdraví odpovedať (Rozhovor)

REFRESHER LGBT+ ROZHOVORY SEXUALITA
Uložiť Uložené

O bisexuálnej orientácii stále koluje veľa mýtov, mnohí ľudia jej nerozumejú. Opýtali sme sa preto bisexuálky, ako prežíva vzťahy a lásku, s čím sa v živote stretáva a kedy o sebe pochopila, že ju priťahujú muži aj ženy.

Sme promiskuitní, nerozhodní, nevieme, čo chceme, a žijeme vlastne v jednej veľkej etape, ktorá sa raz skončí a my sa normálne rozhodneme pre jedno pohlavie. Takto Viki ironicky zosumarizovala stereotypy, s ktorými sa stretáva. Je bisexuálne orientovaná a randila s mužmi aj so ženami. 

V rozhovore pre Refresher otvorene hovorí o tom, ako prežíva svoju bisexualitu, s čím sa stretáva pri randení a ako zistila, že ju priťahujú aj ženy, aj muži. Nedáva si pred ústa servítku a priznáva, ktoré mýty o bisexuáloch ju najviac hnevajú a čo odkazuje ľuďom, ktorí jej orientáciu odmietajú.

Ak máš problém zorientovať sa v zložitom svete ľudskej sexuality, klikni sem pre všetky naše články na túto tému. Začať môžeš napríklad rozhovorom s nebinárnou osobou či s gayským párom, ktorý spolu vychováva dve deti. V Refresheri je tolerancia a rozmanitosť jednou z hodnôt, ktoré vyznávame, a preto o queer komunite píšeme otvorene, s rešpektom a rozhľadom. Ak chceš našu tvorbu podporiť, pridaj sa do klubu Refresher+.

Odporúčané
Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) Porotca z Nákupných maniačok: Slovenky sa obliekať vedia, chýba im však autentickosť. Tento módny kúsok by som zakázal (Rozhovor) 25. apríla 2024, 12:30

Mladí ľudia niekedy experimentujú, vyskúšajú si bozk s rovnakým pohlavím, premýšľajú o tom, čo ich naozaj priťahuje. Je podľa teba každý, kto zo zvedavosti pobozkal rovnaké pohlavie, automaticky bisexuál?

Nie, nie! Je veľmi veľa bi-curious ľudí, ktorí len experimentujú. Podľa mňa je prirodzené, že ľudia sú zvedaví.

Ale vnímam, že je viac popularizované a akceptované, keď svoju sexualitu skúšajú ženy, než keď to robia muži. Veľa chalanov sa aj bojí následkov, keď sa niečo také stane, je to všeobecne veľmi zle vnímané.

viktória orbánová
Zdroj: archív Viktórie Orbánovej

Niektorí ľudia majú vyššiu toleranciu voči predstave vzťahu dvoch žien než dvoch mužov. Príkladom je aj speváčka z t.A.T.u, ktorá sa roky tvárila, že je lesbička, ale odmietala predstavu, že by jej syn mohol byť homosexuál. Argumentovala práve tým, že dve ženy spolu sú pekné, ale dvaja muži spolu sú nechutní. Zažila si podobné reakcie?

Vzhľadom na mužský svet sa mi to zdá veľmi nefér, ale deje sa to, áno. Ženy môžu byť bisexuálne, ale keď je bisexuálny muž, tak sa predpokladá, že v skutočnosti je „len“ gay.

V podcaste Teplé víno si povedala, že si sa pri svojom prvom sexe so ženou „ocitla“. Aj ty si si teda prešla takou fázou experimentovania?

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 121848 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kedy Viki pochopila, že je bisexuálka.
  • Ako ľudia reagujú, keď im o svojej orientácii povie.
  • Prečo nemá rada koncept coming outu.
  • Čo zažila v gynekologickej ambulancii, keď povedala, že randí so ženou.
  • Ktoré stereotypy jej najviac prekážajú.
Domov
Zdieľať
Diskusia