Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2022, 14:30
Čas čítania 5:21
Denisa Šútorová

Anna Wintour schytala do tváre koláč a zlomila sa pod ňou lavička. Pády modeliek, nahota a facka, aj to patrí k fashion weeku

Anna Wintour schytala do tváre koláč a zlomila sa pod ňou lavička. Pády modeliek, nahota a facka, aj to patrí k fashion weeku
Zdroj: Youtube/giocurve, Youtube/Xposé
MÓDA FASHION WEEK KATE MOSS MÓDA
Uložiť Uložené

„Myslím, že bol organický. Je to dobré na pleť,“ odpovedala Anna Wintour v Tuilerijských záhradách, keď pred prehliadkou Chloé v októbri 2005 dostala po tvári tofu koláčom od aktivistov PETA.

September je mesiacom fashion weekov. Či už ide o New York, Miláno, Londýn, alebo Paríž, dizajnéri sa pretekajú v tom, kto predstaví najlepšiu a najpútavejšiu kolekciu, po ktorej budú šalieť davy. Módne prehliadky sa často stretávajú aj s dávkou kontroverznosti.

Tá sa nevzťahuje len na oblečenie, ale veľakrát aj na výstredné správanie modeliek, pády na móle, demonštrantov hádzajúcich rajčiny a farby na oblečenie aj ľudí či nahotu. Na zozname nechýbajú Lagerfeld, Kate Moss, Bella Hadid, Naomi Campbell či šéfredaktorka amerického Vogue Anna Wintour, ktorá do tváre schytala koláč od bojovníkov za práva zvierat. 

Mercedes-Benz Prague Fashion Week
Zdroj: archív Mercedes-Benz Prague Fashion Week/Artur Koff

Prvý náznak fashion weeku sa v roku 1858 pripisuje návrhárovi Charlesovi Frederickovi Worthovi, ktorý svoje návrhy predvádzal klientom v Paríži a ako prvý nahradil miniatúrne bábiky z papiera skutočnými ženami, ktoré zamestnal na predvádzanie modelov. Odvtedy sa do histórie týždňa módy zapísalo niekoľko šokujúcich momentov. Toto sú niektoré z nich.

V Refresheri ti radi prinášame zaujímavé príbehy z histórie módy. Staň sa členom klubu REFRESHER+ a všetky články si prečítaj bez obmedzení.

1. Sacha Baron Cohen bol zatknutý na prehliadke Ágathy Ruiz de la Prada 

Britský komik Sacha Baron Cohen, ktorého určite poznáš ako excentrického Borata či Bruna, svoje promo na nový film poňal celkom kontroverzne. Ponorený do postavy rakúskeho módneho homosexuálneho reportéra Bruna vtrhol na mólo počas módnej prehliadky Ágathy Ruiz de la Prada v Miláne v sezóne jar/leto 2009.

Odporúčané
TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky 19. apríla 2024, 11:00

Do zákulisia šou sa mu podarilo vniknúť ešte predtým, ako stihla zasiahnuť ochranka. Jeho outfit pripomínal stoličku, na ktorú doma hodíš všetko oblečenie, ktoré sa ti nechce poskladať. Na sebe mal oblek, čierny plášť a ovešaný bol kabelkami, čižmami a rôznymi doplnkami.

Podľa Welt mal týmto Cohen zosmiešňovať trend vrstvenia. Prehliadka pokračovala bez ďalších škandálov, avšak herec sa nevyhol zatknutiu talianskou políciou. Po vypočutí ho bez pokuty prepustila.

2. Kolekciu Ricka Owensa tvorili... penisy

Stredobodom prehliadky Ricka Owensa na sezónu jeseň/zima 2015 nebola nová kolekcia oblečenia, ale spopod predĺžených topov vyčnievajúce penisy. Dizajnér, ktorý rád šokuje publikum, ani tentoraz nenechal nikoho chladným. Za toto gesto si na internete vyslúžil hashtag: #dickowens.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 121667 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo museli Anna Wintour a Salma Hayek stáť na prehliadke Balenciaga.
  • Aký škandál spôsobila Kate Moss na prehliadke Louisa Vuittona.
  • Prečo Lagerfeld nechcel prvú dámu Francúzska ako chanelovskú nevestu.
  • Ktorá prehliadka sa zapísala do Guinessovej knihy rekordov.
  • Na ktorej módnej prehliadke padla facka.
Domov
Zdieľať
Diskusia