Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2022, 17:30
Čas čítania 0:57
Martin Mičuda

Brutálny VelociRaptor 6x6 je späť. Tretia generácia má 566 koní, 3 nápravy a stojí takmer 400-tisíc eur

Brutálny VelociRaptor 6x6 je späť. Tretia generácia má 566 koní, 3 nápravy a stojí takmer 400-tisíc eur
Zdroj: Hennessey
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY TUNING
Uložiť Uložené

Texaská spoločnosť Hennessey Performance neostala svojej povesti nič dlžná.

Po tom, ako Ford minulý rok predstavil slávny pick-up v najnovšej generácii už aj vo verzii Raptor, bolo len otázkou času, kedy sa o slovo prihlási Hennessey Performance. Stalo sa tak práve teraz, keďže firma z Texasu predstavuje tretiu generáciu brutálneho modelu pod známym označením VelociRaptor 6x6. Za ním sa schováva nielen upravená technika, ale ako naznačuje aj číselný dodatok, najmä prestavba na trojnápravové vyhotovenie, ktorého korba s ložnou plochou 2,4 m ponúka o 45 percent viac priestoru.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Hoci decentné optické zmeny evidujeme aj vpredu, konkrétne pribudol nový ochranný rám, úplná pozornosť sa upriamuje na zadné partie. Náprava má totiž zaručiť až o 50 percent lepšiu trakciu než bežné štvorkolesové vyhotovenie. Celok pritom stojí na 20" diskoch, ktoré sú obuté až do 37" pneumatík. Samotné zavesenie má na starosti firma Fox, svetlá výška pritom presahuje 35 centimetrov. 

Hennessey, Velociraptor,
Zdroj: Hennessey

Zaujímavosťou je, že nový VelociRaptor 6x6 sa (zatiaľ) spolieha „len“ na šesťvalcový agregát. Ford totiž nedávno predstavil už aj Raptor s V8-čkou, na ten si však v Hennessey Performance zjavne ešte len brúsia zuby. Aktuálne vyhotovenie má teda pod kapotou dvakrát preplňovaný motor 3.5 V6 EcoBoost, ktorý štandardne disponuje výkonom 336 kW/456 koní a 691 Nm. Vďaka upravenej riadiacej jednotke, saniu a turbodúchadiel či väčšieho chladiča však výkon narástol až na úroveň 416 kW/566 koní a 911 Nm.


Hennessey Performance svojim úpravám verí až tak, že na najnovšiu generáciu ponúka záruku na tri roky, respektíve 58-tisíc kilometrov. Základná cena štartuje na sume od 388-tisíc eur.

Hennessey, Velociraptor,Hennessey, Velociraptor,Hennessey, Velociraptor,Hennessey, Velociraptor,
Zobraziť galériu
(8)
Domov
Zdieľať
Diskusia