Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. septembra 2022, 14:30
Čas čítania 5:41
Martin Adam Pavlík

10 najlepších filmov s Willom Smithom (Rebríček)

10 najlepších filmov s Willom Smithom (Rebríček)
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY 10 NAJLEPŠÍCH FILMOV HOLLYWOODSKYCH HERCOV FILM NA VEČER FILMY A SERIÁLY FILMY, KTORÉ MUSÍTE VIDIEŤ HOLLYWOOD HOLLYWOODSKI HERCI KINEMATOGRAFIA TIP NA FILM WILL SMITH
Uložiť Uložené

Bohatú kariéru Willa Smitha na istý čas zatienil incident z tohtoročného udeľovania prestížnych Oscarov, na ktorom dal facku moderátorovi Chrisovi Rockovi, paradoxne však počas ceremoniálu dostal svojho prvého Oscara za film King Richard.

Bohatú kariéru Willa Smitha na istý čas zatienil incident z tohtoročného udeľovania prestížnych Oscarov, na ktorom dal facku moderátorovi Chrisovi Rockovi, paradoxne však počas ceremoniálu dostal svojho prvého Oscara za film King Richard.

Spontánny krok, ktorému predchádzal nevhodný vtip komika o jeho manželke Jade Pinkett Smith, odsúdila takmer celá filmárska obec. Akadémia filmových umení a vied mu za tento útok uštedrila desaťročný zákaz účasti na oscarovom galavečere či účasti na akejkoľvek inej udalosti organizovanej akadémiou.

will smith | chris rock | facka
Will Smith uštedril na udeľovaní Oscarov facku moderátorovi Chrisovi Rockovi za to, že si uťahoval z jeho manželky Jady. Zdroj: Getty Images/Neilson Barnard


Začínal v televíznom sitcome The Fresh Prince of Bel-Air, no dostal sa až do najkomerčnejších hollywoodskych projektov. Na plátne už stvárnil zhýralého superhrdinu, vládneho agenta a vojnového hrdinu, špičkového letca bojujúceho proti horde mimozemšťanov, člena jednotky samovrahov, legendárneho boxera Muhammada Aliho či dokonca zázračného Aladina.

V ktorých filmoch bol však najlepší a ukázal svoj talent na maximum? Ak sa ti páčia naše filmové novinky, tipy, recenzie, profily hercov a režisérov či rebríčky, neváhaj nás podporiť a pridaj sa do klubu Refresher+. Aj vďaka tomu ti budeme môcť priniesť viac kvalitného filmového obsahu.

Will Smith
Zdroj: Warner Bros. Pictures

10. Hitch (réžia: Andy Tennant, 2005)

Kde si môžeš film pozrieť: Netflix
Dĺžka filmu: 115 minút
Hodnotenie na RT: 6,9 z 10

Príjemná „vzťahovka“, ktorá je síce občas mierne pritiahnutá za vlasy, no získa si ťa svojím dôvtipom a zábavnými postavami. Smith stvárnil Alexa „Hitcha“ Hitchena, profesionálneho experta na zoznamovanie s opačným pohlavím. Pomáha mužom získať ich vysnívanú lásku. Vie, čo na ženy platí, ako s nimi komunikovať aj čomu sa pri balení treba zďaleka vyhnúť.  

Čaká ho však poriadne ťažká úloha. Musí dosiahnuť, aby jeho nesmelý, nešikovný a nie práve najlepšie vyzerajúci klient s nadváhou Albert získal srdce krásnej a úspešnej Allegry. Náročné školenie mu navyše skomplikuje zvodná Sára (stvárnila ju nádherná Eva Mendes). Vyvolá v ňom totiž staré známe pocity, ktorým sa bráni-zubami nechtami. Sám sebe totiž po sklamaní z minulosti sľúbil, že si už žiadnu ženu nepustí k telu. 

9. Men in Black (réžia: Barry Sonnenfeld, 1997)

Kde si môžeš film pozrieť: Netflix
Dĺžka filmu: 98 minút
Hodnotenie na RT: 9,2 z 10

Kultová záležitosť, ktorá celkom pochopiteľne dostala ďalšie dve pokračovania. Môžeš ju pozerať aj po stýkrát, stále sa budeš kráľovsky baviť. Barry Sonnenfeld si asi v Independence Day (1996) všimol, že Smitha baví s radosťou likvidovať všetky príšery z iného sveta, a tak ho obsadil aj do uletenej filmovej adaptácie komiksu Lowella Cunninghama, aby zachránil svet pred nechutnými chrobákmi a so svojím parťákom (zahral si ho herecky oveľa skúsenejší Tommy Lee Jones) vymazal pamäť všetkým svedkom mimozemských objektov.

8. Focus (réžia: Glenn Ficarra, John Requa, 2015)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 105 minút
Hodnotenie na RT:  5,6 z 10

 
Focus ti ukáže, ako to vyzerá, keď sa do seba zamilujú dvaja prvotriedni podvodníci, a tiež to, čo všetko môže spôsobiť ich rozchod. Will Smith a Margot Robbie ťa zavedú na šikmú plochu a dajú ti návod, ako si ilegálne privyrobiť bez toho, aby ťa následne podozrieval jediný policajt. V tomto biznise však číha viac nepriateľov. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 121302 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia