Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Mcdonald's.
12. septembra 2022, 14:59
Čas čítania 2:57
Sponzorovaný obsah

Práca v Mekáči ti uľahčí rozbeh kariéry. Osvojíš si multitasking, disciplínu aj dobrý time management

ZAUJÍMAVOSTI MCDONALD’S PRÁCA
Uložiť Uložené

Trúfaš si mať zodpovednosť za chod prevádzky či spokojnosť zákazníkov?

Prekvapilo by ťa, koľkí slávni sa nenarodili v palácoch, ale práve naopak, museli sa na ceste k úspechu zapotiť. Ak sa ti teda v živote čokoľvek skomplikuje, mysli na to, že jeden plán nezlyhá nikdy. Ten najlepší.

Mcdonald's
Zdroj: McDonald’s

Postaviť sa na vlastné nohy chce odvahu a veľa odhodlania. Bez ohľadu na to, či si práve po škole, snažíš sa preklenúť hluché obdobie, alebo sa potrebuješ na trhu práce ešte nájsť, nezabúdaj, že hranolčeky a káva zostávajú hot vždy. Pochopili to mnohí, nielen Jeff Bezos, ospevovaný, uznávaný a ostro sledovaný CEO Amazonu. Veď medzi hranolčekmi a pohármi s kolou si pár šícht odkrútil aj James Franco, P!nk, Pharrell, Seal, Macy Gray a dokonca aj Sharon Stone. Samozrejme, každý z nich to stihol dávno predtým, než si sa na McRoyal a Big Mac namotal aj ty.

Mcdonald's
Zdroj: McDonald’s

Plán M máš v zálohe vždy

Ale jesť v Mekáči a makať v Mekáči sú dva rôzne svety. Paralelne fungujúce, no diametrálne odlišné. Ten prvý je chill, pohodka, odlajkované reelsy na Instáči. Kým cinkne tvoje číslo na obrazovke, chaos naokolo vnímaš iba periférne. Ten druhý je time management, disciplína, zodpovednosť za chod prevádzky či spokojnosť zákazníkov. Áno, je to brutálna škola života.

No namiesto sťažovania sa na to, aký je život ťažký a že šichta v prevádzke je zbesilo rýchla, sa do toho oplatí ísť s odhodlaním. Pretože ak to chceš v živote niekam dotiahnuť, nie je nič lepšie ako začať s plánom M. Skratky neexistujú, takže namiesto toho, aby si hľadal istotu v tom, že budeš novou mukbangovou hviezdou, poď si radšej premyslieť, ako sa dopracuješ k svojmu budúcemu úspechu dôstojnejšou cestou. 

Mcdonald's
Zdroj: McDonald’s

Tvoj prvý tím ťa naučí najviac

Najčastejší štart v Mekáči je na pozícii Crew – prevádzkového pracovníka, ktorý zodpovedá za spokojnosť každého jedného zákazníka, príjemnú atmosféru a prvotriednu kvalitu menu. Len čo si osvojíš úlohy a ukážeš nadriadeným, že fungovanie prevádzky máš už patrične zvládnuté, postúpiš vyššie. Ako Crew Trainer budeš školiť a viesť svoj prvý tím ľudí. Našťastie ti ho pridelia, takže si ho nemusíš zháňať sám ani absolvovať vstupné pohovory.

Veľmi rýchlo však pochopíš, že každý člen tímu je svojrázna osobnosť. Musíš sa naučiť s nimi vyjednávať, komunikovať, ale taktiež ich férovo odmeňovať a dokonca si pred nimi budovať autoritu. Lebo ak si chceš žiť na vysokej nohe, budeš to v živote potrebovať. Zaškoliť, vytrénovať, viesť a hlavne udržať si stabilne funkčný tím je jediný spôsob, ako niečo dokázať ďalej budovať.

Mcdonald's
Zdroj: McDonald’s

Chceš byť manažér? Začni ako barista                

Áno, budeš pripravovať aj kávu. Ak však tak ako Rachel nechceš zostať celý život len pri káve, začni si od prvého dňa všímať fungovanie okolo seba. Stane sa z teba plnohodnotný tímový hráč, ktorý bude do svojej práce dávať maximum. A k tomu bude patriť aj príprava jedál a nápojov v kuchyni, obsluha zákazníkov, predaj pri pokladni, zásobovanie, upratovanie a iné úlohy spojené s prevádzkou reštaurácie McDonald's. Trochu ako keď sa motáš vo vlastnej kuchyni, akurát ti po tom, ako doumývaš riad, za to aj zaplatia. To je slušný deal, čo ty na to?

hľadám si prácu

Teraz však prichádza na rad prvý tromf, s ktorým vďaka práci v Mekáči dokážeš excelovať na pracovnom trhu aj neskôr. Ako barista sa naučíš byť multitaskerom. Dokážeš pripraviť espreso, kapučíno, naservírovať dezerty, a ak si budeš dávať vyššie ciele, vieš to v McCafé rýchlo vytiahnuť až na barista lídra. Odovzdáš tak svoje svedomito nadobudnuté skúsenosti ďalším. Vedz, že presne na tieto kroky si jedného dňa ako manažér či živnostník spomenieš s obrovským sentimentom. A budeš ďakovať nebesám, že ťa niekto naučil, ako školiť nových ľudí.

Mcdonald's
Zdroj: McDonald’s

Nauč sa skills, ktoré nikdy nezabudneš

V Mekáči sa naučíš toto všetko a ešte veľa ďalšieho. Možno ti to potrvá kratšie, než čakáš, a dopracuješ to na ešte vyššie pozície. Za každých okolností však mysli na to, že je dôležité navnímať okolie, naučiť sa chápať vzťahy v štruktúre, mať disciplínu a dokázať sa vynájsť, keď niečo nepôjde podľa plánu. Skrátka, musíš počítať s tým, že jeden záložný plán M musíš mať poruke aj ty. Niektoré veci, ktoré sa naučíš v McDonald's, nezabudneš nikdy.

Mcdonald's
Zdroj: McDonald’s

Jeff Bezos si napríklad doteraz pochvaľuje, že sa naučil rozbíjať vajíčka jednou rukou a v rekordnom čase. Pri rozbiehaní impéria mu to možno nepomohlo, no dodnes si vďaka tomu dokáže spraviť bleskové raňajky aj počas extrémne nabitého dňa. A ak to dokázal on, dokážeš to aj ty. Využi to vo svoj prospech a začni na sebe pracovať čo najskôr. McDonald's má pre každého svoje dvere otvorené.

chcem záložný plán m
Domov
Zdieľať
Diskusia