Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. septembra 2022, 6:36
Čas čítania 0:57
Tímea Krauszová

Americký turista dostal 450-eurovú pokutu, pretože jedol zmrzlinu na schodoch historickej fontány v Ríme

NEWS CESTOVANIE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Porušil tým pravidlá slušného správania.

Päťdesiatpäťročný americký turista dostal pokutu vo výške 450 eur za porušenie jedného z pravidiel „slušného správania“ v uliciach Ríma. Jedol totiž zmrzlinu počas toho, ako sedel na schodoch jednej z historických fontán, informuje The Guardian.

Zmrzka, pivo, pokuta

Američan mal okrem zmrzliny v ruke aj pivo. Za porušenie mestského poriadku ho polícia napomenula skoro ráno v sobotu. Sedel na fontáne Catecumeni v rímskej štvrti Monti. Okolo fontány v piatok natiahli pásky so zákazom vstupu, tá však v sobotu, keď si turista na schod fontány sadol, údajne už nebola na mieste. Nevedel teda, že porušuje poriadok.

Odporúčané
10 zaujímavostí o Taliansku 10 zaujímavostí o Taliansku 26. júla 2022, 9:30

Podľa talianskeho denníka La Repubblica však po upozornení polície nevstal, preto napokon dostal pokutu. Muž sa bránil slovami, že ani nevedel, že porušuje nejaké pravidlá. Zákaz konzumovať jedlo a nápoje či sedieť na schodoch zaviedli v Ríme v roku 2017 ako súčasť pravidiel slušného správania v snahe zvýšiť úroveň v hlavnom meste.

Obmedzenia sa týkajú aj ťahania kufrov na kolieskach po historických schodoch, chodenia s odhalenou hruďou či sušenia bielizne na šnúrach medzi budovami. Na legendárnych Španielskych schodoch platí zákaz sedenia od roku 2018.

V júni dokonca iný americký turista dostal pokutu potom, čo po schodoch zhodil elektrickú kolobežku a podľa Guardianu spôsobil škodu vo výške 25-tisíc eur. V lete 2022 sa dokonca po schodoch zviezol vo svojom Maserati turista zo Saudskej Arábie – ani jeho pokuta neobišla.

Chystáš sa do Talianska na výlet alebo dovolenku? Klikni sem a prečítaj si o zaujímavostiach, o ktorých možno ani nevieš.

Domov
Zdieľať
Diskusia