Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2022 o 17:59
Čas čítania 1:28
Denisa Šútorová

Značka Adidas chce odkúpiť Yeezy za 1 miliardu dolárov. Kanye jej odkazuje, že ju zničí

MÓDA MÓDA
Uložiť Uložené

„Bude vás to stáť miliardy, ak si ma necháte, bude vás to stáť miliardy, nechať ma odísť,“ napísal raper.

Kanye West tvrdí, že značka Adidas chce odkúpiť jeho značku Yeezy, a to len za 1 miliardu dolárov. Raperovi sa to zdá absurdné po tom, ako sa značka podľa neho v poslednom čase správala, a chcel už vraj dávno odstúpiť od kontraktu, ktorý s ňou má podpísaný do roku 2026.

Značka Yeezy sa okamžite po uvedení na trh v roku 2009 stala svetoznámou. Počas svojho pôsobenia na trhu sa spojila s mnohými ďalšími renomovanými značkami, s ktorými sa im spoločne podarilo uviesť na trh úspešné kolekcie. Jednou z nich je aj Adidas, ktorá Westovi dopomohla do rebríčka miliardárov.  

West verí, že stratil kontrolu nad obuvou Yeezy a že vedenie Adidasu rozhoduje o jej budúcnosti bez jeho vedomia. Okrem toho priamo obviňuje športovú značku z kopírovania jeho návrhov. Naráža tak na dizajn topánok, ktoré nepochádzajú zo spoločnej spolupráce, ale stále sa na ňu podobajú (napríklad modely adiFOM Q či Adilette 22).

„Pokúsili sa ma kúpiť za 1 miliardu dolárov. Len moje honoráre v budúcom roku dosahujú 500 miliónov dolárov,“ napísal Ye. V správach, ktoré boli zverejnené od piatka, sa West niekoľkokrát vyhrážal, že zničí (legálnou cestou) vedenie spoločnosti Adidas. „Bude vás to stáť miliardy, ak si ma necháte, bude vás to stáť miliardy, nechať ma odísť,“ napísal raper.    

Následne na svojom Instagrame prezdieľal fotografie celého predstavenstva značky Adidas.

Na svojom Instragame ďalej uviedol, že potrebuje firmu, ktorá mu zverí kontrolu a dosadí ho do svojho predstavenstva, kde môže rozhodovať. Uviedol tiež, že on sám oslovil firmu JP Morgan, čo podľa jeho slov nevyšlo. Ako dôvod uvádza, že v predstavenstve sedí Jin Ulrichová, ktorá je rovnako aj v predstavenstve Adidasu. Nikto z predstavenstva Adidasu a JP Morgan zatiaľ Kanyeho vyjadrenia nekomentoval.

Podobný boj momentálne vedie aj so značkou GAP, ktorú kritizoval za údajné kopírovanie jeho návrhov Yeezy Gap x Balenciaga. Okrem toho, podobne ako Adidas, údajne Westa vynechali z viacerých dôležitých stretnutí. Raper napísal: „Gap mal stretnutie o mne bezo mňa?“

Anketa:
Bude Kanye bojovať o Yeezy?
Yeezy ho začne nudiť a založí niečo nové.
Yeezy navždy.
Yeezy ho začne nudiť a založí niečo nové.
47 %
358 Hlasov
Yeezy navždy.
53 %
401 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia