Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. augusta 2022, 10:45
Čas čítania 0:44
Dominik Vetrák

Českí vývojári potvrdili Mafiu 4. Zahráš si ju do niekoľkých rokov

Českí vývojári potvrdili Mafiu 4. Zahráš si ju do niekoľkých rokov
Zdroj: 2K
TECH MAFIA 4
Uložiť Uložené

Vývojári zo štúdia Hangar 13 pracujú na novej časti série Mafia.

Štúdio 2K vyspovedalo pri oslavách 20. výročia slávnej hry Mafia: The City of Lost Heaven troch vývojárov zo štúdia Hangar 13, ktorí na sérii pracujú už dlhé roky. Medzi nimi boli aj dvaja českí veteráni Roman Hladík a Tomáš Hřebíček – pracovali už na prvej časti. Pán Hladík na záver potvrdil, že v štúdiu skutočne pracujú na štvorke, no prejde ešte niekoľko rokov, kým si ju zahráme. 

Nová Mafia má podľa herného magazínu Kotaku vzniknúť v Unreal Engine 5, takže tvorcovia nebudú využívať vývojárske nástroje svojho „engine“, v ktorom vytvorili Mafiu 3 a remake Mafie 1. S touto informáciou zároveň prišlo oznámenie, že šéf štúdia Haden Blackman končí vo svojej funkcii, rovnako ako prevádzkový riaditeľ Matthew Urban.

Novým šéfom štúdia sa údajne stane Nick Baynes, ktorý vedie britskú pobočku štúdia. Štúdio Hangar 13 je zložené zo štyroch pobočiek. Prvé dve sú v Brne a Prahe (bývalé 2K Czech), tretia v Brightone a štvrtá v Kalifornii.

Domov
Zdieľať
Diskusia