Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. augusta 2022, 7:45
Čas čítania 0:39
Jakub Paulík

House of the Dragon príde už o 10 dní. Nové ukážky nás pripravujú na vojnu medzi Targaryenovcami

FILMY A SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Predstaviteľovi Daemona Targaryena Mattovi Smithovi podľa trailerov jeho rola perfektne sadla.

Premiéra očakávaného hitu od HBO House of the Dragon sa už nezadržateľne blíži, a tak nás tvorcovia bombardujú stále ďalším a ďalším obsahom. V novej komentovanej ukážke z prequelu ku Game of Thrones sledujeme zárodky sporu rodu Targaryenovcov. Ihneď v úvode kráľ Viserys I. menuje svoju dcéru Rhaenyru za nástupkyňu trónu. 

O ten sa ju však neskôr podľa predlohy pokúsil pripraviť mladší brat Aegon II., z čoho  vzniká vojna známa ako Tanec s drakmi (Dance of the Dragons). V týchto bojoch ju podporoval brat kráľa Viserysa I. a manžel Rhaenyry Daemon. Herecký predstaviteľ Daemona Matt Smith bude jednou z hlavných hviezd seriálu.

Podľa showrunnera Ryana J. Condala je príbeh House of the Dragon výnimočný práve v tom, že o kráľovský trón nebudú bojovať cudzie rody, ale rodina navzájom. Keďže Targaryenovci mali v zálohe svojich drakov, nikto iný sa im neodvážil dlhý čas pokúsiť prebrať moc. Prvá séria House of the Dragon bude mať 10 epizód a jej premiéra je na HBO Max plánovaná na 21. augusta 2022.

Anketa:
Ako sa ti seriál z ukážok zatiaľ pozdáva?
Vyzerá dosť dobre.
Celkom fajn.
Také slabšie.
Vyzerá dosť dobre.
73 %
Celkom fajn.
20 %
Také slabšie.
8 %
Domov
Zdieľať
Diskusia