Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2022, 8:30
Čas čítania 2:37
Dominik Vetrák

Nové filmy v kinách (august 2022)

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Najočakávanejší film augusta sa volá NOPE. Nebude však jedinou novinkou, na ktorú sa v kinách tešíme.

Pohľad na program kín je každý mesiac čoraz smutnejší. V čase pred pandémiou sme bez problémov každý mesiac prinášali prehľad 10 očakávaných kinopremiér. V súčasnosti máme problém naškrabať päť lákavých celovečerákov a inak to nebude ani pri programe na august.

V rámci augusta ti odporučíme len štyri očakávané a väčšie snímky, no nezúfaj. Premiéru budú mať viaceré ďalšie, akurát ide o dokumenty a nezávislú európsku či nezáživnú českú a slovenskú tvorbu. 

Odporúčané
O čom bude Avengers: Kang Dynasty a Secret Wars? Uvidíme Hugha Jackmana ako Wolverina a Roberta Downeyho jr. ako Iron Mana? O čom bude Avengers: Kang Dynasty a Secret Wars? Uvidíme Hugha Jackmana ako Wolverina a Roberta Downeyho jr. ako Iron Mana? 27. júla 2022, 12:30

Bullet Train – 4. 8. 

Prvým augustovým blockbusterom bude Bullet Train od režiséra Davida Leitcha (John Wick, Deadpool 2 a Rýchlo a zbesilo: Hobbs and Shaw). Pitt v snímke zahral zabijaka na dôchodku, ktorý je ochotný splniť akurát tak jednoduchú úlohu: nastúpiť na superrýchly vlak v Japonsku a prevziať tam záhadný kufrík. Lenže vo vlaku sa nachádza veľké množstvo agentov a zabijakov s rovnakým cieľom.

Postupne sa začnú všetci navzájom biť a zabíjať. Bullet Train vyzerá ako zábavný akčný blockbuster s nesmierne sympatickým hereckým obsadením. Okrem Pitta v hlavnej role uvidíme aj hercov ako Zazie Beetz či Brian Tyree Henry (oboch môžeš poznať zo seriálu Atlanta či z marveloviek Deadpool 2 alebo Eternals).

Uvidíme aj Michaela Shannona (Zod z Man of Steel), Sandru Bullock (Bird Box) či Aarona Taylora-Johnsona (Kick-Ass). Keďže sa film odohráva v Japonsku, prítomné budú aj ázijské postavy. Z hercov, ktorí ich hrajú, spoznáš Masi Oka (seriál Hrdinovia) či Hiroyuki Sanadu (Mortal Kombat).

Sirota: Prvá vražda – 11. 8.

Ak si videl horor Sirota (Orphan) z roku 2009, ktorý režíroval Jaume Collet-Serra, túto snímku si užiješ viac. Sirota: Prvá vražda totiž bude prequelom prvej Siroty, takže budeme sledovať udalosti, ktoré predchádzali pôvodnej snímke. Dej zachytí snahu 30-ročnej zlomyseľnej vrahyne – nebezpečnej, psychicky narušenej Esther, ktorá má vzhľad 13-ročného dievčaťa.

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30

Esther sa podarí utiecť zo psychiatrickej liečebne. Dostane sa do Ameriky, kde sa vydáva za stratené dievčatko. Nájde si ideálnu rodinu a začne spriadať krvavý plán, no do cesty sa jej nečakane postaví matka v rodine. Tú nič nezastaví v tom, aby ochránila svoje deti a okolie. Film režíroval William Brent Bell, ktorý nakrútil len podpriemerné a priemerné horory (Brahms: Boy 2, Boy, Separation). 

Beštia – 11. 8.

Idris Elba bude v africkej púšti zvádzať boj s prírodou a jej nástrahami. Najväčším nepriateľom mu bude lev, ktorý si urobí zálusk na jeho dcéry. Elbova postava bude musieť urobiť všetko, čo je v jej silách a na čo jej vynaliezavosť stačí, aby leva porazila alebo jeho útoky aspoň prežila.

Snímku režíroval Baltasar Kormákur (Everest, Kým prišla búrka) a okrem Idrisa Elbu si zahral aj Sharlto Copley (District 9, Hardcore Henry). Ak máš rád filmy o prežívaní v divočine, Beštia je pre teba ako stvorená. 

Nope/Nie, nie – 18. 8. 

Jednoznačne najočakávanejší film celého mesiaca je novinka od režiséra Jordana Peela, ktorý nás potešil trilermi Get Out a Us. Nope je akčné sci-fi o pracovníkoch ranča, ktorým sa zjavia mimozemšťania. Rozhodnú sa, že o ich existencii presvedčia ľudí naokolo. Vydajú sa teda hľadať dôkazy. Toto dobrodružstvo ich však vystaví smrteľnému nebezpečenstvu. 

Nope je podľa zahraničných kritikov najbombastickejším filmom režiséra Jordana Peela. Nakoniec, jeho nakrútenie ho stálo viac než trojnásobok toho, za čo nakrútil predošlú snímku Us. V Nope hrajú hlavné roly Daniel Kaluyaa (Get Out), Keke Palmer (Hustlers) a Steven Yeun (The Walking Dead).  

Odporúčané
Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac Nové kinofilmy v marci: Toto je 7 filmov, na ktoré sa tešíme najviac 28. februára 2024, 10:00

Snímku Nope už uviedli v USA a v Kanade, kde počas premiérového víkendu zarobila 44 miliónov dolárov, informuje filmový portál Deadline. Ide o najlepší otvárací víkend originálneho filmu od roku 2019, ktorý nie je súčasťou nejakej franšízy a rozšíreného filmového sveta či veľkej značky.

Nope síce počas premiéry v USA zarobil menej ako predošlý Peelov film Us, aj tak však ide o značný úspech. Diváci sú na film zvedaví a inak na tom zrejme nebudeme ani na Slovensku. Veľmi veľa originálnych filmov už totiž v Hollywoode nevzniká. 

Okrem toho uvidíme aj animovaný film Labkova patrola (Paw Patrol), športovú drámu Tigre, českú komédiu Party Harder: Summer Massacre, francúzsky horor ARTHUR: Prekliatie či francúzsku rozprávku pre najmenších Princezná rebelka. Kompletný prehľad kinopremiér na Slovensku v auguste si môžeš pozrieť tu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia