Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2022, 14:30
Čas čítania 10:47
Daniel Mikolášik

Čo robia súťažiaci z prvej Farmy? Playmate Andrea fotí v Miami, Miki sa po Orave vozí na Lamborghini

Čo robia súťažiaci z prvej Farmy? Playmate Andrea fotí v Miami, Miki sa po Orave vozí na Lamborghini
Zdroj: TV Markíza
REFRESHER ČO DNES ROBIA... FARMA REALITY ŠOU ŠOUBIZNIS TELEVÍZNE ŠOU
Uložiť Uložené

Niektoré súťažiace sa po skončení šou vyzliekali v erotickej relácii, Štefana na Tiktoku sledujú milióny divákov a Lenka sa objavila v trháku Skyfall. Mnohí však upadli do zabudnutia.

Éra úspešnej televíznej šou Farma odštartovala prvou sériou na obrazovkách televízie Markíza ešte v roku 2011. Producenti momentálne pripravujú už 14. sériu, čo len podčiarkuje jej úspech medzi najdlhšie vysielanými slovenskými reality šou.

Prvá séria Farmy sa odohrávala v prostredí chalupy postavenej v roku 1920 na myjavských kopaniciach v obci Horné Paseky a divákom sprostredkovala autentický pohľad na desiatku súťažiacich, ktorí sa rozhodli prežiť niekoľko týždňov ako v minulom storočí – na samote a bez výdobytkov modernej doby. Najšikovnejšieho farmára čakala výhra 50 000 eur.

Farma 1
Zdroj: TV Markíza

„Prihlásilo sa 1 200 ľudí ochotných toto všetko podstúpiť. Snažili sme sa ich vybrať čo najpestrejšie a nie tak, aby to bola trápna prvoplánová šou, kde dáme dokopy konfliktné typy, oni si skočia do vlasov a budú sa stále len hádať,“ povedal v tom čase v televíznom rozhovore kreatívny producent šou Peter Núňez.

Doteraz sa o prvej sérii hovorí ako o najdrsnejšej. A nielen to. Prvá séria je tiež historicky najsledovanejšou spomedzi všetkých trinástich doposiaľ odvysielaných sezón. Dosahovala sledovanosť s podielom na trhu 42,5 % a vynikajúci rating 16,3 %.

Keďže od odvysielania prvej epizódy prednedávnom ubehlo už 11 rokov, rozhodli sme sa zistiť, čo aktuálne robia účastníci šou a ako si spomínajú na dnes už legendárnu prvú sériu. Snažili sme sa vypátrať všetkých súťažiacich, no nie každý bol dohľadateľný. Mnohí z nich totiž po skončení šou upadli do zabudnutia. Oslovili sme aj vtedajšiu moderátorku šou Kvetku Horváthovú.

Odporúčané
Čo dnes robia účastníci šou VyVolení? Z Orviskej sa stala známa moderátorka, Šakal mal opletačky so zákonom Čo dnes robia účastníci šou VyVolení? Z Orviskej sa stala známa moderátorka, Šakal mal opletačky so zákonom 18. septembra 2019, 14:45

Farmári na počesť prvej série naspievali aj vlastnú skladbu. O hudbu sa postaral Peter Kliment a o text Miloš Ferleťák.

Otázky, ktoré sme kládli účastníkom 1. série Farmy1. Ako sa vám dnes darí, čomu sa venujete?
2. Čo ste robili po skončení šou?
3. Zmenila nejakým spôsobom účasť v šou váš život?
4. Išli by ste do toho znovu?

V Refresheri ti pravidelne prinášame retrospektívne články, v ktorých zisťujeme, čo dnes robia niekdajšie hviezdy televíznych relácií a reality šou. Viac podobných článkov nájdeš pod touto témou.

Ak ťa zaujímajú články venované šoubiznisu a chceš podporiť naše úsilie neustále skvalitňovať obsah, pridaj sa do klubu Refresher+, čím získaš neobmedzený prístup ku všetkým článkom.

Odporúčané
Profesionálny striptér, raper či známa influencerka. Čo dnes robia účastníci šou Hotel Paradise? Profesionálny striptér, raper či známa influencerka. Čo dnes robia účastníci šou Hotel Paradise? 13. januára 2020, 14:27

Kvetka Horváthová (moderátorka)

Divákov od prvej série Farmy dlhých 9 sezón sprevádzala moderátorka Kvetka Horváhová, ktorá sa stala ikonickou a neoddeliteľnou súčasťou programu. Prirodzene sa preto objavilo množstvo kritiky, keď sa televízia rozhodla vymeniť ju za novú moderátorku Evelyn Kramerovú.

„Na každú jednu sériu Farmy, ktorú som moderovala, mám veľa spomienok vďaka súťažiacim, počasiu či prostrediu, kde sme nakrúcali, keďže každá sa odohrávala na inom mieste. Prvá však zostane navždy prvou. Keď som vyhrala kamerové skúšky, nečakala som, že táto relácia bude taký dlhý čas súčasťou môjho života,“ spomína Kvetka.

Farma 1
Zdroj: TV Markíza

Vďaka Farme sa po trojročnej materskej vrátila späť do Markízy na televízne obrazovky. V prvej sérii si vraj zvykala na šmýkanie sa v gumákoch po blate, aby mohla nakrúcať rozhovory, ale aj na prenosné toalety. Doteraz si spomína na každého účastníka a s väčšinou z nich je vďaka sociálnym sieťam stále v kontakte. 


„Dodnes mám pred očami Jakuba po tom, ako ho doštípali včely, to je obraz, na ktorý sa nedá zabudnúť. Našťastie nemal žiadne zdravotné problémy, len sa na seba ani trošku nepodobal, zväčšil sa ako Hulk,“ spomína s úsmevom moderátorka.

Kvetka Horváthová
Zdroj: Instagram/@kvetkah
Odporúčané
Model spolupracoval s Rytmusom, Versace má luxusnú vilu v Taliansku a Nora je influencerka. Čo robia účastníci šou Mojsejovci? Model spolupracoval s Rytmusom, Versace má luxusnú vilu v Taliansku a Nora je influencerka. Čo robia účastníci šou Mojsejovci? 27. marca 2020, 8:46

Andrea Járová

Najvýraznejšia a najkontroverznejšia súťažiaca prvej série bola v tom čase 27-ročná playmate a modelka Andrea z Bratislavy, ktorá napokon celú súťaž aj vyhrala, keď vo finále porazila Lenku Liptákovú. Andrea si priazeň divákov získala skromnosťou, no zároveň svojimi krivkami a bujným poprsím, ktoré neraz pred televíznymi kamerami aj celé odhalila.

Po tom, čo vo finále porazila šesťnásobnú mamičku, sa rozhodla pre veľkorysé gesto a tehotnej súperke venovala 20 % z finančnej odmeny. Po skončení šou randila so spolusúťažiacim Milošom Ferleťákom, s ktorým si padli do oka ešte počas nakrúcania relácie, no ich vzťah trval len niekoľko mesiacov.

Andrea Járová Farma 1
Zdroj: TV Markíza

Andrea sa spomedzi všetkých súťažiacich dokázala presadiť vo vodách šoubiznisu najviac a doteraz o nej pravidelne píšu mnohé bulvárne denníky či magazíny pre mužov. V súčasnosti už niekoľko rokov žije na Miami, kde sa venuje modelingovej kariére.

„Samozrejme, že na Farmu spomínam, prežila som tam krásne chvíle, na ktoré sa nedá zabudnúť, bolo to pre mňa niečo úplne iné a som rada, že som sa na tom mohla zúčastniť,“ prezradila pred časom.

Andrea Járová
Zdroj: Instagram/@playmateandrea
Odporúčané
Čo dnes robia finalisti prvej SuperStar? Jaroš sa topí v peniazoch, Tomeček hrá na smeráckych MDŽ, väčšina upadla do zabudnutia Čo dnes robia finalisti prvej SuperStar? Jaroš sa topí v peniazoch, Tomeček hrá na smeráckych MDŽ, väčšina upadla do zabudnutia 6. decembra 2021, 13:30

Andrea je aktívna aj na Instagrame, na ktorom má aktuálne viac ako 112-tisíc sledovateľov. Pravidelne na ňom zdieľa fotografie z dovoleniek, luxusných destinácií, jácht, súkromných tryskáčov či z fotošútingov. Aktuálne si užíva more na prominentmi obľúbenom ostrove Capri v Taliansku.

Andrea Járová
Zdroj: Instagram/@playmateandrea

Miloš Ferleťák

Miloš, známy skôr pod prezývkou Miki, sa na Farme zdržal zo všetkých najkratšie. V tom čase 33-ročný prostoreký DJ z Námestova totiž vypadol v dueli už po prvom týždni, čím sa stal tiež historicky prvým súťažiacim, ktorý musel Farmu opustiť. Na Farme sa staral najmä o zábavu a šou. Podľa jeho slov nemal ambíciu vyhrať, prišiel sa do šou iba zabaviť.

„Po šou som mal veľa akcií, takže to bolo fajn. Samozrejme, že sa mi život zmenil, človek je viac známejší a ľudia ma vnímali veľmi pozitívne. Miki je vždy sranda sama osebe,“ prezradil so smiechom pre Refresher majiteľ námestovského nočného klubu. Zároveň dodáva, že ak by sa naskytla zaujímavá príležitosť, nemal by problém ísť do šou opäť. „Je to skvelý zážitok, osobnostný posun a hlavne propagácia vlastnej osoby,“ uzavrel.

Miloš Ferleťák Farma 1
Zdroj: TV Markíza

Miki je však známy aj svojimi opletačkami so zákonom. V roku 2017 ho napríklad žilinská polícia chytila po tom, čo sa na svojom žltom Lamborghini za viac ako 300-tisíc eur preháňal bez tabuliek s evidenčným číslom. „Šofér si ich síce nakoniec vytiahol z kufra a namontoval, ale pokuta ho neminula,“ napísala v roku 2017 polícia na sociálnu sieť.

Odporúčané
TOP 10 outfitov z Oscarov: Brutálna Zendaya či Florence Pugh ako z Hunger Games. Kto prišiel tento rok hore bez? TOP 10 outfitov z Oscarov: Brutálna Zendaya či Florence Pugh ako z Hunger Games. Kto prišiel tento rok hore bez? 11. marca 2024, 7:30

V júni 2021 sa dokonca dostal do väzby pre obvinenie z troch kriminálnych činov: obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku spáchaného formou pomoci, zo zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a z obzvlášť závažného zločinu legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Miloš Feleťák Farma 1
Zdroj: Instgram/@milos_ferletak

Spoločne s jeho mladším bratom Dominikom im hrozili vysoké tresty. Napokon ich však podľa našich informácií prepustili na kauciu a obaja si tak aktuálne užívajú slobodu. A to plnými dúškami. Miki je známy svojím bujarým a luxusným životom sprevádzaným drahými dovolenkami či rýchlymi športiakmi. V jeho garáži nájdeš tátoše značiek Lamborghini či Ferarri.

Pre Refresher prezradil, že sa venuje primárne dídžejingu, občasným moderovačkám, svojmu vlastnému svadobnému salónu či alternatívnej liečbe.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 118447 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Aké svetové dídžejské mená priniesol prednedávnom Miky na Oravu.
  • Ako si Štefan vďaka Tiktoku dokáže zarobiť aj 2 000 eur mesačne.
  • Ktorá zo súťažiacich sa objavila vo svetových filmoch ako Skyfall či Fantastické zvery.
  • V ktorej erotickej relácii sa Monika po Farme vyzliekla donaha.
  • Ktorí farmári upadli do zabudnutia.
Domov
Zdieľať
Diskusia