Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
28. júla 2022, 14:30
Čas čítania 10:07
Ema Stanovská

Živá hudba, drinky a pohoda pod holým nebom: navštívili sme 10 miest s najlepšou letnou atmosférou v Bratislave

Živá hudba, drinky a pohoda pod holým nebom: navštívili sme 10 miest s najlepšou letnou atmosférou v Bratislave
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
GASTRO BRATISLAVA GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Živá hudba, chutné drinky, výhľady a pohodová letná atmosféra. Navštívili sme 10 miest, kde to v Bratislave najviac žije – v tomto článku sa dozvieš, kam by si mal ešte toto leto určite zavítať a čo nás, naopak, oslovilo najmenej.

Je teplý piatkový večer, konečne sa vonku trochu ochladilo a ty premýšľaš, kam sa vybrať za letnou zábavou. Ak ťa v lete nebaví vysedávať na náhodných terasách, kde sa nič nedeje, máme pre teba pár tipov.

Navštívili sme 10 miest pod holým nebom, kde si užiješ fantastickú hudbu, chutné drinky a pohodovú atmosféru. Hodnotili sme predovšetkým atraktivitu miesta, lokalitu, chuť, pestrosť a cenu drinkov (v niektorých prípadoch aj jedál), hudbu (najmä živé vystúpenia a koncerty), ale aj rýchlosť a úroveň obsluhy.

V Refresheri za teba navštevujeme reštaurácie a podniky, aby si vedel, kam sa oplatí (a neoplatí) ísť. Pod témami gastro a gastro Bratislava nájdeš reportáže a rozhovory s majiteľmi zaujímavých a nových reštaurácií. Ak nás chceš podporiť a zároveň získať prístup ku všetkým článkom zdarma, nezabudni sa stať členom klubu Refresher+.

Pláž Tyršák + piváreň Pod mostom

Adresa: Tyršovo nábrežie, Petržalka
Prečo sa sem oplatí ísť: zaujímavé eventy, výhľad na Hrad, cenovo dostupné drinky, pláž s ležadlami a hojdacími sieťami

Mestská pláž Tyršák je parádne miesto na trávenie letných večerov. Môžeš tu robiť takmer čokoľvek – hrať plážový volejbal, vysedávať pri gine s tonikom, opaľovať sa alebo sa zúčastniť na niektorom z podujatí, ktoré sa tu v teplých mesiacoch konajú na pravidelnej báze.

Bratislavský Tyršák.
Bratislavský Tyršák. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Od cestovateľského kina cez prednášky s novinármi, vedomostné kvízy až po jogu, workshopy a večery s DJ-om. Na tomto mieste často vystupujú známe kapely a speváci, koná sa tu napríklad obľúbený majáles či veľkolepá víkendová rozlúčka s letom (v zime zas vianočné trhy). Aj keď zrovna „nevychytáš“ žiadneho živého interpreta, spoločnosť ti bude robiť pohodová letná hudba, ktorá sa ozýva z veľkých reproduktorov.

Bratislavský Tyršák.
Bratislavský Tyršák. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Na pláži, samozrejme, nemôže chýbať skvelé jedlo a pitie, ktoré zastrešuje gastrozóna s postačujúcou ponukou. Ázijskú večeru si dáš v Edokine, po sladké (a zdravé) osvieženie v podobe prírodných nanukov choď do Marinely.

Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky FOTO: Takto vyzerá byt v bratislavskom Starom Meste za pol milióna eur. Dvojizbák z roku 1928 je väčší ako bežné štvorizbáky 17. apríla 2024, 11:00

Za alkoholický kokteil tu dáš od 4,20 do 5,50 eura, čo sú na pomery hlavného mesta celkom fajn ceny. Alkoholom tu nešetria a drinky dostaneš do praktických zálohovaných pohárov. Okrem toho si tu môžeš dať aj čapované prossecco (2,30 eura/deci) alebo si vybrať z celkom slušnej ponuky rumov, whisky a destilátov. 

Majú tu chutné vína aj pivá, celkom slušnú ponuky rumov, whisky a destilátov.
Majú tu chutné vína aj pivá, celkom slušnú ponuky rumov, whisky a destilátov. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Ikonickým „meeting pointom“ pláže je veľká biela socha Pičusa – malého mužíka s neproporčnou postavou a arogantne nahnevaným výrazom tváre, ktorého vytvoril slovenský umelec Viktor Frešo.

Ak ťa nenadchýna predstava vysedávania za stolíkom pod slnečníkom, v hojdacej sieti či na ležadle, vezmi si deku a sprav si s kamošmi či milovaným človekom piknik na tráve. S fľašou vína, čerstvým ovocím a so zapadajúcim slnkom nad Bratislavským hradom má toto miesto úplne iný (a oveľa čarovnejší) nádych.

Tip na záver: Pár metrov od Tyršáka sa nachádza ikonická piváreň Pod mostom (alebo Štetka, ako ju volajú domáci), kde zažiješ úplne inú atmosféru. Stretávajú sa tam cyklisti aj štamgasti, v lete na terase pravidelne vyhráva živá hudba, konajú sa tu grilovačky a dáš si tam skvelé pivo a drinky za fajn cenu.

Sundeck

Adresa: Tyršovo nábrežie, Petržalka
Prečo sa sem oplatí ísť: skvelé signature drinky a ázijská kuchyňa, kvalitná elektro/dance hudba, „posh“ atmosféra a výhľad na Hrad

Sundeck je bývalá nákladná loď, ktorá – okrem toho, že slúži ako prístavný pontón – funguje ako denný a nočný bar. Táto párty loď má dlhoročnú históriu, no v auguste 2020 sa otvorila úplne nanovo – na novom mieste a s novým menu. Paluba získala štýlovejšiu, viac „nóbl“ podobu, čo odráža aj ponuka drinkov a jedál.

DJ-i tu väčšinou hrajú techno, house aj elektronickú hudbu.
DJ-i tu väčšinou hrajú techno, house aj elektronickú hudbu. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Nájdeš tu interiérový bar (v zime je vyhrievaný, takže loď je v prevádzke celý rok) a vonkajšiu palubu. Cez pracovné dni sú otvorené do polnoci, v piatok a sobotu až do štvrtej rána. Na Sundecku si užiješ najmä elektroniku, drum and bass či techno od špičkových DJ-ov a hudobníkov, ako je Axel boy, Yanko Kral, Jimmi Pé či Philipp Straub. Veková kategória na tejto lodi nepozná hranice – na parkete tu stretneš 15-ročných petržalských tínedžerov aj 50-ročných nadšencov techna. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 118317 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Na ktorom mieste zažiješ najlepšiu beach party.
  • Kde sa budeš cítiť ako v Španielsku a uvidíš flamenco tanečnice.
  • V ktorom podniku s fantastickým výhľadom bývajú koncerty zdarma.
  • Ktorá pláž nás trochu sklamala.
  • Na ktorých uliciach to žije úplne najviac.
Domov
Zdieľať
Diskusia