Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2022, 16:30
Čas čítania 1:59
Dominik Vetrák

Čo sa stalo na konci seriálu Ms. Marvel a v potitulkovej scéne? Vrátila sa aj slávna marvelovská postava

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY MARVEL SERIÁLY MS. MARVEL
Uložiť Uložené

Vysvetľujeme potitulkovú scénu a koniec Ms. Marvel, v ktorom sme sa dozvedeli veľmi podstatné informácie o hrdinke a jej génoch.

Seriál Ms. Marvel má za sebou prvú sériu, ktorá nás vôbec nenadchla. Naopak, podľa nás ide o najslabší marvelovský seriál, no na jeho konci sa stalo niečo veľmi zaujímavé. Bruno vysvetľoval Kamale, prečo je ona jediná z rodiny Khanovcov, ktorá má superschopnosti. 

Nasledujúce odseky obsahujú spoilery ku koncu seriálu

Odporúčané
RECENZIA: Ms. Marvel (Disney+) RECENZIA: Ms. Marvel (Disney+) 14. júla 2022, 8:00

Nemôže za to iba náramok z dimenzie Noor, odkiaľ pochádza ClanDestine na čele s Kamranom, jeho matkou Najmou a ostatnými záporákmi zo seriálu. Náramok iba odomkol nadľudské schopnosti skryté v Kamalinej DNA. Bruno skúmal jej gény a prezradil jej, že sú odlišné od tých, aké v sebe majú členovia jej rodiny.

Ms. Marvel je prvý X-Men v MCU

Povie jej, že je unikátna a nejako to súvisí so stavbou jej tela. Kamalu ako takú to však nerozhodí a len mávne rukou a povie, že to aj tak bude len jedno z ďalších označení zvýrazňujúcich jej odlišnosť, na čo je ako moslimka žijúca v USA zvyknutá. Kamala má pravdu. Bude totiž patriť buď k Inhumans alebo k X-Men. 

My sa skôr prikláňame k X-Men. Kamala je v komiksoch pôvodom Inhuman, a teda jedna z potomkov ľudí, na ktorých robili experimenty členovia rasy Kree (modrí mimozemšťania z filmu Captain Marvel). Keď Kree opustili planétu Zem, títo ľudia sa stali Inhumans – nadľuďmi so superhrdinskými schopnosťami, ktorí začali žiť na Mesiaci.

Tvorcovia seriálu Ms. Marvel mali od začiatku príležitosť označiť Kamalu ako Inhuman, no namiesto toho z nej spravila Džina. Aj preto si myslíme, že odkaz na jej špecifické gény znamená, že je je mutantkou, a teda X-Men. Navyše, jej kamarát Bruno doslovne povedal, že jej DNA je zmutované, čo je ďalším odkazom na mutantov.

V neposlednom rade začala počas tejto scény hrať hudobná téma z animovaného seriálu X-Men (podobná zvučka hrala aj pri nástupe Professora X v snímke Doctor Strange in the Multiverse of Madness). Kamala je teda zrejme úplne prvým predstaveným mutantom a „X-Menom“ v marvelovskom svete 616. 616 je označenie dimenzie v multivesmíre, v ktorom sa odohrávajú všetky filmy a seriály od Marvel Studios, a teda Marvel Cinematic Universe. Multivesmír sme si detailnejšie predstavili tu. 

Odporúčané
RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky RECENZIA: Madame Web je najslabšia komiksovka za posledné roky 15. februára 2024, 16:30

Netreba zabúdať na to, že už budúci týždeň bude konferencia Comic Con v San Diegu, kde štúdio Marvel odprezentuje svoje filmy a seriály, takže je vysoká pravdepodobnosť, že sa tam dozvieme ďalšie informácie o chystanom spracovaní X-Men v marvelovskom svete (stále nevieme, či X-Men budú hrať niektoré postavy z predošlých filmov, alebo tvorcovia preobsadia všetky roly s novými hercami). 

Prichádza Captain Marvel

Druhé prekvapenie dorazilo počas potitulkovej scény. V nej začal Kamalin náramok zvláštne vibrovať a následne ho odhodila do šatníka. Z neho však vyliezla Captain Marvel v podaní herečky Brie Larson. Captain Marvel z toho bola zmätená, takže je isté, že nič také neplánovala.

Ms. Marvel
Zdroj: Marvel

Nevieme však, čo presne sa stalo, no nepochybne to povedie k udalostiam snímky The Marvels. Ide o priame pokračovanie filmu Captain Marvel, v ktorom budú mať hlavné roly práve Captain Marvel, Ms. Marvel a aj Monica Rambeau, ktorá získala nadľudské schopnosti v seriáli WandaVision. Snímku uvidíme v kinách 23. júna 2023. 

Domov
Zdieľať
Diskusia