Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2022, 20:58
Čas čítania 0:31
Viktor Kniš

Hodnota kryptomeny bitcoin posledný týždeň rastie. Toto je dôvod

Hodnota kryptomeny bitcoin posledný týždeň rastie. Toto je dôvod
Zdroj: TASR/AP/Rick Bowmer
NEWS BITCOIN
Uložiť Uložené

Podľa portálu Bloomberg je chuť investorov nakupovať rizikové aktíva vyššia.

Hodnota kryptomeny bitcoin sa od začiatku júla posilnila o viac ako 13 %, ide o jej najúspešnejší týždeň za posledných osem mesiacov. V októbri 2021 pri podobnom stúpaní nabrala až skoro dvojnásobok svojej hodnoty.

V súvislosti s vojnou na Ukrajine a so zlou makroekonomickou prognózou však jej hodnota od februára 2022 voľne padala. V piatok cena za jeden bitcoin prekročila psychologickú hranicu 22-tisíc dolárov, aj keď boli predikcie negatívnejšie. 

Podľa portálu Bloomberg môže za posilnenie najväčšej kryptomeny najmä dobrá nálada na investičných trhoch a ochota investorov nakupovať rizikové aktíva.

Spolu s bitcoinom sa posilňujú aj ďalšie kryptomeny ako ethereum alebo solana, ktoré sú na cenu BTC priamo naviazané. Celková trhová hodnota kryptomien môže opäť prekročiť hodnotu 1 bilión dolárov, informuje CoinGecko. Len za posledný deň narástla hodnota o viac ako 2 %.

Binance
Zdroj: Binance
Domov
Zdieľať
Diskusia