Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júla 2022, 17:10
Čas čítania 1:41
Viktor Kniš

Romana Tabák tvrdí, že o svojom vstupe do Sme rodina nič nevie: Ja som sa tak nerozhodla, nikam som neprestúpila

NEWS ROMANA TABÁK SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Bývalá poslankyňa za OĽaNO Romana Tabák tvrdí, že nemá informácie o svojom vstupe do Sme rodina. „Tomu neverím,“ povedala novinárom, keď sa jej pýtali na vyjadrenie Kollára.

Romana Tabák tvrdí, že nemá informácie o svojom vstupe do strany Sme rodina, ako to dnes avizoval predseda strany Boris Kollár. „Je len na mne, kedy oznámim, že máme troch nových poslancov. Sú nimi Romana Tabák, Ján Krošlák a Jozef Šimko,“ povedal Kollár.

Tabák však v reakcii pre TV Markíza povedala, že zostáva aj naďalej nezaradenou poslankyňou. „Ja som sa tak nerozhodla, nikde som neprestúpila. Som nezaradená poslankyňa,“ povedala televízii poslankyňa, ktorú vyhodili z OĽaNO, lebo hlasovala za nevydanie Roberta Fica Špecializovanému trestnému súdu. 

„Tomu neverím,“ povedala novinárom, keď sa jej pýtali na vyjadrenie Kollára o jej vstupe do strany Sme rodina. Vraj ju nikto neinformoval o zmenách, ktoré sa týkajú vstupu do poslaneckého klubu.

Prestup podľa svojich slov neplánuje a myslí si, že otázky na túto tému sú výmysel, lebo tlačovú konferenciu Borisa Kollára na túto tému ani nevidela.

Anketa:
Hodí sa Romana Tabák do klubu Sme rodina? 
Určite áno.
Nech zostane nezaradenou poslankyňou.
Určite áno.
63 %
143 Hlasov
Nech zostane nezaradenou poslankyňou.
37 %
84 Hlasov

Naopak, Ján Krošlák, ktorého vstup dnes Boris Kollár takisto avizoval, o všetkom vie. „Je to pravda. S klubom Sme rodina v podstate spolupracujem už dlhšiu dobu. Boris Kollár aj poslanecký klub je mi dlhodobo názorovo najbližší. Borisa vnímam ako najpragmatickejšieho politika z tých, ktorí momentálne v parlamente sú,“ povedal pre TV Markíza. 

Boris Kollár medzi svojich poslancov prijal aj Jozefa Šimka, ktorý pôsobil v strane odsúdeného neonacistu Mariana Kotlebu do augusta 2021. Koalícia tak bude mať vo svojich radoch opozičného poslanca s väzbami na extrémistov. 

Poslanecký klub SaS zareagoval, že toto rozhodnutie Borisa Kollára je dôkazom, že si koalícia poradí aj s extrémistami. „Prijatie exkotlebovca Jozefa Šimka do poslaneckého klubu Sme rodina je len potvrdením toho, že koalícia OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí by dokázala fungovať ďalej aj bez strany SaS, a to s podporou poslancov, ktorí sa do parlamentu dostali na kandidátke Kotlebovci – ĽSNS.“

 

Hnutie OĽaNO uviedlo, že berie vyjadrenie predsedu Sme rodina a parlamentu Borisa Kollára na vedomie.

Romana Tabák
Zdroj: Facebook/Romana Tabák

Boris Kollár spravil tento krok v čase najhlbšej koaličnej krízy, keď strana Sloboda a solidarita vypovedala koaličnú zmluvu a žiada ju prepracovať na základe aktuálnych politických reálií. Zároveň žiada, aby Igor Matovič ďalej nebol ministrom financií. Ak Eduard Heger nenaplní požiadavky do 31. augusta 2022, všetci štyria ministri SaS podajú demisiu. Predseda Sme rodina už povedal, že nie je za zmenu koaličnej zmluvy, ako žiada SaS. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Metallica zareagovala na použitie ich piesne vo finále seriálu Stranger Things
Vodič Audi preletel okolo policajtov rýchlosťou 218 kilometrov za hodinu. Dostal pokutu 800 eur, ktorú na mieste zaplatil
Marián Gáborík o drafte do NHL: „Juraj Slafkovský je hotovým hráčom do NHL, Šimon Nemec potrebuje ešte 1 či 2 sezóny nižšie“
Domov
Zdieľať
Diskusia