Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júla 2022, 11:58
Čas čítania 1:14
Adam Novosad

Cigániková z SaS vyrátala, že OĽaNO porušilo koaličnú zmluvu 189-krát. Keď hlasujú s fašistami, takto to fungovať nemôže, hovorí

NEWS EDUARD HEGER IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK SLOBODA A SOLIDARITA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Jana Bittó Cigániková sa už vraj nemohla pozerať na to, ako všetci okolo hlasujú s fašistami.

Strana Sloboda a solidarita v stredu oznámila, že vypovedá koaličnú zmluvu a premiér Eduard Heger bude mať čas do konca leta, aby vládu zrekonštruoval bez Igora Matoviča.

Poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková v reakcii na vypovedanie koaličnej zmluvy zverejnila status s tabuľkou, ktorá podľa nej ukazuje, koľkokrát koaliční partneri od začiatku volebného obdobia porušili koaličnú zmluvu a v parlamente hlasovali za opozičné návrhy. To koaličná zmluva zakazuje.

„Dnes sme vypovedali koaličnú zmluvu, pretože sa ďalej nechceme podieľať na návrate Roberta Fica, ktorému Igor Matovič svojím štýlom politiky a rôznymi ,atómovkami‘ dláždi cestu,“ hovorí Cigániková v statuse.

Podľa nej však problémový nie je len Igor Matovič, pretože za opozičné návrhy hlasujú viacerí koaliční poslanci. Takýchto prípadov hlasovania s opozíciou je vraj príliš veľa a je to „jeden z dôkazov, že koalícia nefunguje dobre“. Podľa Cigánikovej v situácii, keď členovia koalície nedodržiavajú vopred dohodnutú zmluvu a hlasujú s kýmkoľvek, nemôže vláda fungovať tak, ako bolo zamýšľané.

SaS
Zdroj: Facebook/SaS

„Niekedy je to jeden poslanec, niekedy dva hlasy, inokedy celé kluby a už sme tu mali aj koordináciu poslancov Sme rodina a OĽaNO, vďaka čomu prešiel zákon poslanca Šimka, ktorý prišiel do NR SR na kandidátke ĽSNS,“ hnevá sa Cigániková na Facebooku.

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

„Zrátali sme to a vyšlo nám, že takýchto porušení Koaličnej zmluvy bolo až 581 (z toho 330 Sme rodina a 189 OĽaNO). Nejaká časť hlasovaní je, samozrejme, chybou hlasujúceho alebo zariadenia,“ konštatuje poslankyňa.

„Ak sme hlasovali za návrhy opozície my, bolo to po tom, ako sme sa nemohli pozerať na to, že všetci okolo hlasujú s fašistami a my nemôžeme podporiť ani rozumné návrhy. Tak sme to pri pár návrhoch poslanca Valáška urobili,“ vysvetľuje. Podľa Cigánikovej to takto ďalej fungovať nemôže.

„Pozdravujem Sme rodina, ktorí sa tvária, že sa ich to netýka. Pritom majú najviac porušení a prechádza im to len preto, lebo poslušne hlasujú za každú Igorovu narýchlokvasenú hlúposť,“ odkazuje v závere strane Borisa Kollára.

Domov
Zdieľať
Diskusia