Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júla 2022, 17:00
Čas čítania 0:37
Martin Adam Pavlík

Olene Kurylovej z Ukrajiny, ktorá sa stala symbolom ruskej invázie, sa vrátil zrak. V Poľsku učí deti utečencov

Olene Kurylovej z Ukrajiny, ktorá sa stala symbolom ruskej invázie, sa vrátil zrak. V Poľsku učí deti utečencov
Zdroj: Profimedia
ZAUJÍMAVOSTI UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Vrátila sa späť k tomu, čo robila najradšej.

Ako píše The Times, päťdesiatdvaročnej Ukrajinke Olene Kurylovej, ktorá sa objavila na fotkách so zakrvavenou a obviazanou hlavou v prvý deň vojny na Ukrajine azda na všetkých titulných stranách prestížnych médií, sa vrátil zrak. 

Učiteľku oslepila 24. februára na predmestí Charkova ruská raketa. Ako píše britský denník, žena sa stala akýmsi symbolom vojny na Ukrajine vďaka rýchlo šíriacej sa fotke.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa The Times and The Sunday Times (@thetimes)



Kurylová mala po útoku poškodené pravé oko, následne utiekla pred vojnou do Poľska. Podľa denníka začala žena znova učiť práve v Poľsku. Začala organizovať umelecké kurzy pre deti ukrajinských utečencov.⁠

Britský denník The Mail on Sunday jej pomohol skontaktovať sa s humanitárnymi pracovníkmi a poprednými očnými špecialistami, čím jej pomohol naplno sa vrátiť k predošlej práci.

„Mám v duši veľa lásky a chcem ju dať deťom. Dávajú mi radosť, akú som nezažila od začiatku vojny,“ povedala Ukrajinka, ktorá je zároveň polovičnou Ruskou.  ⁠

Domov
Zdieľať
Diskusia