Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. júla 2022, 15:07
Čas čítania 0:55
Ema Stanovská TASR

V okolí Košíc sa pohybujú dva medvede. Polícia vyzýva na zvýšenú ostražitosť

NEWS MEDVEDE NA SLOVENSKU SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Útok medveďa na človeka v oblasti Košíc dosiaľ nezaznamenala.

Košická polícia dostala informáciu o výskyte medveďa v Bankove pri Košiciach, ktorú potvrdili viaceré zdroje. „Z uvedeného dôvodu odporúčame zvýšenie ostražitosti v uvedenej lokalite,“ napísala v nedeľu polícia na sociálnej sieti. Útok medveďa na človeka v oblasti Košíc dosiaľ nezaznamenali.


Košická mestská časť Sever na sociálnej sieti upozornila, že smerom z Bankova na Sídlisko KVP v piatok (1. 7.) videli dva medvede. „Netreba panikáriť, ale zvýšte opatrnosť,“ napísali s pripojením rád odborníkov, ako minimalizovať možnosť stretu s medveďom a ako sa správať, keď už k nemu dôjde.

Odporúčané
PRAVIDLÁ pri stretnutí s medveďom. Na čo si dávať pozor a čo určite nerobiť? PRAVIDLÁ pri stretnutí s medveďom. Na čo si dávať pozor a čo určite nerobiť? 23. júna 2022, 18:07

Na výskyt tohto zvieraťa poukázala aj obec Sokoľ ležiaca pri krajskom meste. „Medveď bol viackrát spozorovaný v lokalitách Bankov, Jahodná, ale aj na lesných hrebeňoch nad našou obcou. Obec Sokoľ preto prosí občanov, turistov a cyklistov, aby zvýšili pozornosť a ostražitosť v uvedených lokalitách, ako aj ostatnom intraviláne obce,“ informovala.

Slovensko v poslednom čase zaznamenáva zvýšený výskyt medveďa hnedého v blízkosti ľudských obydlí. V posledných týždňoch odstrelili problémové jedince v obci Sučany v Martinskom okrese či v lokalite Pribylina-Hrdovo v okrese Liptovský Mikuláš. V rámci novej regulácie, ktorú vláda možno zavedie ešte v tohtoročnej sezóne, by sa mohlo odstreliť 200 až 300 týchto šeliem ročne.

Odporúčané
Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor) Medveď hnedý je z 90 % vegetarián. Človek nie je jeho korisťou, hovorí šéf zásahového tímu (Rozhovor) 18. júna 2022, 16:30
Mohlo by ťa zaujímať:
Citáty o láske z obľúbených seriálov a filmov. Výroky plné citov z Euphorie, Priateľov aj Harryho Pottera
10 najlepších erotických filmov (Rebríček)
10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe
Domov
Zdieľať
Diskusia