Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2022, 17:30
Čas čítania 2:36
Dominik Vetrák

Vysvetľujeme Ms. Marvel: Odkiaľ Kamala získala schopnosti, čo je Klan Destinovcov, Červené dýky a o čo v seriáli vlastne ide?

FILMY A SERIÁLY DISNEY+ MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY MARVEL SERIÁLY MS. MARVEL
Uložiť Uložené

Vysvetľujeme všetko nejasné, čo sa doteraz stalo v seriáli Ms. Marvel.

Seriál Ms. Marvel na Disney+ má za sebou štyri z celkových šiestich častí a my sme s ním zatiaľ nadmieru spokojní. Udialo sa v ňom však hneď niekoľko udalostí, ktoré tvorcovia ešte nestihli vysvetliť a ktoré majú pôvod v komiksoch.

V dnešnom článku ti vysvetlíme, odkiaľ má Kamala Khan svoje schopnosti, ako to súvisí s Kree a Inhumas, čo je Clan Destine a Red Daggers. Ak máš rád naše pohľady do sveta Marvelu, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+.

Odporúčané
V júni vyšlo na Netflixe, HBO či Disney veľa seriálov a filmov. Oplatí sa však vidieť iba tieto V júni vyšlo na Netflixe, HBO či Disney veľa seriálov a filmov. Oplatí sa však vidieť iba tieto 1. júla 2022, 18:30

Odkiaľ má Ms. Marvel/Kamala Khan svoje schopnosti?

V komiksoch sa Kamala dokáže naťahovať a zväčšovať ľubovoľné časti svojho tela. Má tak trochu lepšie schopnosti ako Mr. Fantastic z Fantastickej štvorky, keďže napríklad dokáže zväčšiť svoje ruky a biť zloduchov s obrovskými päsťami. V seriáli jej tvorcovia zmenili schopnosti.

Vďaka svojim génom pochádzajúcim od džinov a zázračnému náramku dokáže vytvárať pevnú kryštalickú hmotu, ktorou vie útočiť, chrániť sa ňou a dokonca ju využívať na pohyb vo vzduchu. V komiksoch jej schopnosti odomkla záhadná hmla, ktorá prebudila jej Inhumans gény. V seriáli však nie je potomkom Inhumans, ale takzvaných Džinov. 

Ms. Marvel Disney+ marvel seriál
Zdroj: Disney+

Kto sú Džinovia a Inhumans?

Inhumans predstavujú skupiny ľudí, ktoré si v dávnych dobách planéty Zem vyhliadla rasa Kree. Testovali na nich rôzne experimenty, neskôr však planétu opustili. Z ich pokusných zajatcov sa stali ľudia s nadprirodzenými schopnosťami a s genetickým kódom odlišným od ľudí – Inhumans.

Ak si videl snímku Doctor Strange in the Multiverse of Madness, jeden člen tímu Inhumans v ňom bol. Black Bolt (herec Anson Mount) je vodcom tímu a svojím hlasom dokáže zabíjať. 

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy Čo pozerať cez víkend? Príbeh chlapíka s 23 osobnosťami, neslušný návrh miliardára aj bizarné skutočné príbehy 13. apríla 2024, 8:00

Nevieme, prečo sa tvorcovia v štúdiu Marvel rozhodli pozmeniť identitu Kamaly. Možno preto, že Inhumans zatiaľ nepredstavili a nič o nich poriadne nevieme. Kamala je teda pôvodom z rasy Džin. Môže sa však stať, že nakoniec budú Džinovia len jedným z pomenovaní pre Inhumans. 

Čo je to Clan Destine/Klan Destinovcov?

Zakladateľom klanu v komiksoch je Adam of Destine. Zázračný chlapec sa narodil v 12. storočí a je nesmrteľný. Vždy, keď sa vážne zranil, uzdravila ho tajomná Elalyth z rasy Džinov. Adam ju neskôr obsadil a splodil s ňou množstvo detí so superschopnosťami. Adam jedného dňa zabil jedno zo svojich početných detí, pretože sa obával, že sa z neho stal zloduch. Rodina sa rozpadla a niektorí začali robiť nekalé veci. 

Kto je Red Dagger?

Pakistanský hrdina Kareem, ktorý bojuje s pouličným zločinom je s Kamalou kamarát. Nemá žiadne schopnosti, no je to veľmi zručný bojovník. V seriáli sa z jedného hrdinu nazvaného Red Dagger stala celá skupina kladných hrdinov, no zdá sa, že dôležitý bude len Kareem.

Ms. Marvel seriál
Zdroj: Marvel Studios

O čo ide záporákom?

Ako nám Waleed vysvetlil, chcú premostiť ich dimenziu Noor s tou našou, a to pomocou náramku, ktorý má Kamala. Ak sa im to podarí, ich dimenzia požerie tú našu. 

Čo sa skrýva za náramkom?

Náramok našla Kamalina prastará mama Ayesha, ktorá bola dôležitou členkou Džinov. Tých vyhnali z dimenzie Noor pre dôvody, ktoré zatiaľ nepoznáme. V našej dimenzii sú už viac ako sto rokov a snažia sa dostať domov. Zdá sa však, že náramky boli dva. Na internete existuje teória, že druhý náramok má napojenie na magické kruhy z filmu Shang-Chi. 

Shang-Chi
Zdroj: Marvel Studios

Ayesha našla náramok na odseknutej ruke, ktorá sa svojím sfarbením podobala na ruku človeka z rasy Kree. Tú nám štúdio Marvel predstavilo ešte vo filme Captain Marvel, ktorého pokračovanie sa volá The Marvels a okrem Carol Danvers alias Captain Marvel v ňom bude mať rolu aj Kamala Khan alias Ms. Marvel.

Tvorcovia marveloviek tak v budúcnosti môžu spojiť Ms. Marvel, Captain Marvel, rasu Kree, Džinov a Inhumans nejakým spôsobom dokopy. 

Domov
Zdieľať
Diskusia