Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júna 2022, 20:00
Čas čítania 1:18
Ema Stanovská

TOP 3 v pondelok: Ruské rakety zasiahli ukrajinské obchodné centrum, blíži sa nová covidová vlna a Top Gun má svetový úspech

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Ruské rakety zasiahli ukrajinské obchodné centrum

Na plné obchodné centrum v Kremenčuku v Poltavskej oblasti na východe Ukrajiny dopadli ruské rakety. Podľa prezidenta Volodymyra Zelenského sa v ňom v čase útoku nachádzalo vyše tisíc ľudí. Počet obetí si podľa neho „nemožno ani predstaviť“. Na mieste vypukol požiar. Momentálne tam zasahujú záchranné zložky. Píše o tom BBC.

 
Starosta mesta Vitalij Meletskij na Facebooku uviedol, že útok zasiahol „veľmi preplnené“ miesto. Vyžiadal si mŕtvych aj ranených, starosta však presné počty neuviedol. Kyrylo Tymošenko z ukrajinskej prezidentskej kancelárie dosiaľ potvrdil najmenej dvoch mŕtvych a dvadsať vážne zranených. Očakáva sa, že počet mŕtvych a zranených ešte výrazne stúpne.

Viac sa dočítaš tu.

Koncom leta zrejme príde nová vlna koronavírusu

Nová vlna koronavírusu bude zrejme slabšia, prírastok infikovaných sa očakáva koncom leta a začiatkom jesene. Ministerstvo zdravotníctva nepredpokladá, že bude treba zaviesť rovnaké plošné opatrenia ako pri predchádzajúcich vlnách. Rezort to uviedol na sociálnej sieti.


„Väčšina obyvateľov už získala nejakú formu imunity nadobudnutú buď očkovaním, alebo prekonaním ochorenia,“ ozrejmil. T-bunky podľa neho poskytujú ochranu aj niekoľko rokov po očkovaní či prekonaní ochorenia.

Odporúčané
Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov 8. novembra 2022, 20:00

Nárast počtu prípadov, prípadne hospitalizácií podľa ministerstva súvisí s novými subvariantmi omikronu BA.4 a BA.5. „Šíria sa rýchlejšie ako predchádzajúce mutácie vírusu a je pri nich vyššia pravdepodobnosť reinfekcie,“ upozornil rezort.

Viac sa dočítaš tu.

Pacient ďakuje lekárovi v nemocnici Ťin-jin-tchan, ktorá je určená pre kritických pacientov s novým smrtiacim koronavírusom spôsobujúcim ochorenie covid-19, 13. februára 2020 v čínskom Wu-chane.
Pacient ďakuje lekárovi v nemocnici Ťin-jin-tchan, ktorá je určená pre kritických pacientov s novým smrtiacim koronavírusom spôsobujúcim ochorenie covid-19, 13. februára 2020 v čínskom Wu-chane. Zdroj: TASR/AP

Top Gun má svetový úspech

Top Gun: Maverick je obrovský hit. Ide o 50. film v histórii, ktorému sa podarilo v kinách po celom svete zarobiť viac ako miliardu dolárov. Je to najzárobkovejší film tohto roka a najúspešnejší film Toma Cruisa v celej jeho kariére. Tento úspech zaznamenal len niekoľko dní pred svojimi 60. narodeninami, ktoré oslávi 3. júla.

Nový Top Gun je druhým najúspešnejším filmom hollywoodskeho štúdia Paramount Pictures. Viac v kinách zarobil už len slávny Titanic od režiséra Jamesa Camerona (2,2 miliardy dolárov). 

Viac sa dočítaš tu.

Top Gun: Maverick.
Top Gun: Maverick. Zdroj: Paramount Pictures

Instagramový post dňa

Raper Kendrick Lamar na konci svojho vystúpenia na festivale Glastonbury protestoval za ženské práva. Jeden z najväčších svetových hudobných festivalov ho odmenil burácajúcim potleskom a krikom.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa UPROXX (@uproxx)

Domov
Zdieľať
Diskusia