Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2022, 19:09
Čas čítania 0:41
Tímea Krauszová TASR

Masívne protesty v Belgicku: 70-tisíc ľudí chce od vlády riešenie prudko rastúcich životných nákladov

NEWS BELGICKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Od vlády žiadajú opatrenia, ktoré majú pomôcť zmierniť následky rastúcich životných nákladov.

Zhruba 70-tisíc Belgičanov vyšlo v pondelok do ulíc Bruselu a žiadalo od vlády opatrenia na riešenie prudko rastúcich životných nákladov. Protestná akcia takmer úplne zastavila verejnú dopravu v meste. Štrajky sa dotkli aj prevádzky na hlavnom bruselskom letisku. TASR správu prevzala od agentúry Reuters.

Od vlády žiadajú vyššie mzdy a rešpekt

Na transparentoch a vlajkách boli nápisy „viac rešpektu, vyššie mzdy“ či „koniec spotrebnej dane“. Ľudia vládu žiadajú o to, aby zakročila, mnohí takisto argumentovali, že zakročiť by mali aj zamestnávatelia. Ich úlohou je podľa nich zlepšiť pracovné podmienky a zvýšiť mzdy.

Odborári protestujú proti prudko rastúcim životným nákladom počas generálneho štrajku v Bruseli v pondelok 20. júna 2022.
Odborári protestujú proti prudko rastúcim životným nákladom počas generálneho štrajku v Bruseli v pondelok 20. júna 2022. Zdroj: TASR/AP

Miestne dopravné podniky prevádzkovali len niekoľko liniek. Podľa Reuters však išlo predovšetkým o spoje, ktoré umožňovali demonštrantom zbiehať sa do hlavného mesta. Bruselské letisko nemohlo odbavovať cestujúcich, pretože protestná akcia sa rozšírila aj na bezpečnostný personál a väčšina príletov bola takisto zrušená.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Ďalšie narušenie leteckej dopravy sa v Bruseli očakáva koncom tohto týždňa. Piloti a palubný personál bruselských aerolínií plánujú štrajkovať od 23. do 25. júna. Belgickí zamestnanci írskej nízkonákladovej spoločnosti Ryanair budú zase štrajkovať tri dni od piatka 24. júna.

Domov
Zdieľať
Diskusia