Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júna 2022, 13:11
Čas čítania 0:53
Ivan Koribanič

Richard Sulík: Ak budú poslanci OĽaNO a Sme rodina hlasovať s fašistami za schválenie Matovičovho balíka, uškodia mestám a obciam

Richard Sulík: Ak budú poslanci OĽaNO a Sme rodina hlasovať s fašistami za schválenie Matovičovho balíka, uškodia mestám a obciam
Zdroj: Facebook/SlobodaaSolidarita
POLITIKA IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Hoci ho parlament pôvodne schválil, prezidentka Zuzana Čaputová ho vetovala. „Budú ho dostávať bohatšie aj najbohatšie rodiny a málo prospeje chudobným rodinám,“ pokračoval Sulík.

„Aj týmto spôsobom chcem vyzvať poslancov z klubu OĽaNO a poslancov strany Sme rodina, aby dobre zvážili, ako budú hlasovať pri pravdepodobne zajtrajšom prelamovaní veta pani prezidentky.”

Takto začal Richard Sulík svoju tlačovú konferenciu, ktorú odvysielala strana SaS na svojom Facebooku. Narážal na miliardový balík sociálnych opatrení pre vybrané skupiny obyvateľov, ktorý predstavil minister financií Igor Matovič.

Hoci ho parlament pôvodne schválil, prezidentka Zuzana Čaputová ho vetovala. „Budú ho dostávať bohatšie aj najbohatšie rodiny a málo prospeje chudobným rodinám,” pokračoval Sulík. 

Podľa Sulíka sú nezrealizovateľné aj voľnočasové poukazy, pretože je návrh zle napísaný. „Takto to fungovať nebude a detailnejšie k tomu povie Branislav Gröhling.”

Sulík priznal, že voľnočasové poukazy sú bodom z ich volebného programu. „Ale, bohužiaľ, aj dobrá myšlienka sa dá napísať zle,” vysvetľuje Sulík. Podľa neho to bude stáť ďalších 500 miliónov eur. Tie by v konečnom dôsledku chýbali na učiteľov, zdravotníkov a ďalších zamestnancov štátu. „Je nevyhnutné, aby sme im vykompenzovali aspoň infláciu.”

Anketa:
Mali by podľa teba poslanci hlasovať za schválenie balíka?
Áno, ľuďom treba pomôcť.
Nie, je to úplný nezmysel.
Áno, ľuďom treba pomôcť.
18 %
Nie, je to úplný nezmysel.
82 %

Sulík ďalej pokračoval k téme samospráv. Tie podľa neho prídu o 550 miliónov eur. Samosprávy musia zápasiť s infláciou, preto ak by prišli o vyše pol miliardy eur, množstvo z nich by muselo prejsť do nútenej správy.

„Preto ešte raz apelujem na starostov a primátorov strán OĽaNO a Sme rodina, aby prehodnotili hlasovanie za tento nezmyselný balíček spolu s fašistami. Pretože uškodia svojim obciam a mestám,” dodal Sulík

Domov
Zdieľať
Diskusia