Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2022, 12:14
Čas čítania 0:29
Martin Adam Pavlík

Na Slovensko už budúci týždeň dorazia vysoké horúčavy. Teploty nad 35 °C pocítia v Bratislave, Dunajskej Strede aj v Pezinku

Na Slovensko už budúci týždeň dorazia vysoké horúčavy. Teploty nad 35 °C pocítia v Bratislave, Dunajskej Strede aj v Pezinku
Zdroj: Pexels/Pixabay
ZAUJÍMAVOSTI NEWS POČASIE SHMÚ SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Budúci týždeň sa radšej drž v tieni a maj pri sebe dostatok tekutín.

Ako píšu TV Noviny, už budúci týždeň na Slovensko dorazia nepríjemne vysoké horúčavy, ktoré môžu dosiahnuť až 35 stupňov Celzia. Najteplejšie bude na západnom Slovensku, a to v stredu 22. júna. 

Takzvané supertropické teploty môžu očakávať obyvatelia napríklad v Bratislave, Dunajskej Strede či v Pezinku. Nie práve potešujúcu predpoveď priniesol Slovenský hydrometeorologický ústav.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Dano Veselský


Ako TV Noviny pripomínajú, počas horúčav si treba dať veľký pozor na prehriatie organizmu, pretože teploty nad 30 stupňov Celzia sú veľmi nebezpečné a predstavujú pre naše telo obrovskú záťaž.

Najviac ohrozenými skupinami sú v tomto smere hlavne staršie generácie, ľudia s kardiovaskulárnym ochorením, ale aj astmatici či chronicky chorí. Podobné teploty však nedobre znášajú aj malé deti a rodičia by mali dať pozor, aby ich ratolesti nedostali nepríjemný úpal.

Domov
Zdieľať
Diskusia