Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2022, 13:30
Čas čítania 0:48
Martin Mičuda

Nový Volkswagen Amarok bude mať veľký displej, 3-litrový šesťvalec aj špičkové iQ.Light svetlomety

Nový Volkswagen Amarok bude mať veľký displej, 3-litrový šesťvalec aj špičkové iQ.Light svetlomety
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Spolupráca automobiliek Volkswagen a Ford už o niekoľko týždňov prinesie svoje ovocie.

Volkswagen postupne odhaľuje 2. generáciu pick-upu. Naposledy ukázal veko korby, ktoré okrem samotného nápisu Amarok a zaujímavej grafiky potvrdilo zotrvanie šesťvalca pod kapotou. Podľa malej plakety V6 v rohu bude Volkswagen v Európe jeden z posledných so šesťvalcovým pick-upom na trhu.

Odporúčané
Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? Vyskúšali sme slovenské Auto roka 2022. Je vizuálne atraktívny Peugeot 308 naozaj hodný prestížneho titulu? 15. júna 2022, 14:30

Amarok vzniká v spolupráci s automobilkou Ford, nová generácia bude teda mať technický základ ako Ranger. Stále však oficiálne nevieme, či bude mať šesťvalcový motor od značky Ford alebo Volkswagen. V6 však bude pravdepodobne vrcholom v ponuke, základné vyhotovenie bude mať štvorvalec. Druhá generácia bude väčšia, rázvor má šírku 3 220 mm, čo je o 125 milimetrov viac ako doteraz.

Volkswagen, Amarok,
Zdroj: Volkswagen

Nová je aj prvá oficiálna fotografia interiéru, konkrétne stredového displeja, ktorý svojím umiestnením nadväzuje na prvotné náčrty. Centrom palubovky bude až 12" vertikálne orientovaný displej multimediálneho prostredia, ktorý v spodnej časti doplnia fyzické ovládacie prvky. Najmä vzhľadom na orientáciu displeja je teda zrejmé, že aj v tomto prípade môžeme pôvod hľadať v značke Ford – s najväčšou pravdepodobnosťou bude mať infotainment SYNC4.

Odporúčané
Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? Na okruhu sme vyskúšali najzábavnejší RS model v histórii. Aké je nové Audi RS3? 25. mája 2022, 14:30

Posledný detail, ktorý nám Volkswagen približuje, je pohľad na predné svetlomety. Tie budú za príplatok vybavené špičkovou Matrix-LED technológiou, aj Amarok teda dostane iQ.Light svetlá. Všetko podstatné by sme sa mali dozvedieť už budúci mesiac, keď je naplánované slávnostné odhalenie.

Volkswagen, Amarok,Volkswagen, Amarok,Volkswagen, Amarok,Volkswagen, Amarok,
Zobraziť galériu
(9)
Domov
Zdieľať
Diskusia