Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. januára 2022, 15:30
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Volkswagen poodhaľuje nový Amarok s moderným interiérom a motorom 3.0 V6 TDI pod kapotou

Volkswagen poodhaľuje nový Amarok s moderným interiérom a motorom 3.0 V6 TDI pod kapotou
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

Nový Amarok má byť v kokpite citeľne modernejší a zároveň priestrannejší.

Volkswagen tento rok v rámci svojej divízie úžitkových vozidiel nepredstaví len elektromobil ID.Buzz, ale aj úplne novú generáciu Amaroka. Ústrednou témou nového pick-upu je nepochybne spojenie s automobilkou Ford, pretože už nejaký ten rôčik je zrejmé, že nemecký výrobca v rámci spolupráce využije pri novinke platformu Ford T6. Inými slovami, nový Amarok bude mať rovnaký technický základ ako Ranger od Fordu. To, na čo sa môžeme tešiť, nám najnovšie poodhaľuje ďalšia séria náčrtov.

Odporúčané
Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné Poriadne sme prevetrali nové M4 Coupé. BMW sa podarilo vytvoriť niečo výnimočné 2. januára 2022, 9:30

Aj vďaka novej architektúre Amarok výrazne narastie (do dĺžky o cca 10 a do šírky o 4 cm) a samotné vizualizácie to potvrdzujú. Pick-up dostane mohutnejšie plastové orámovanie a masívnejšie blatníky, čím bude docielená väčšia vizuálna svalnatosť. Predná maska s LED svetlometmi očividne opäť ponesie horizontálne členenie, zatiaľ čo vzadu si miesto nájdu, pochopiteľne, naďalej vertikálne orientované svetlá. 

Volkswagen, Amarok,
Zdroj: Volkswagen

Nový pohľad do interiéru odhaľuje masívnu digitalizáciu, súčasťou palubnej dosky budú teda dve rozmerné obrazovky. Zatiaľ čo vizuálne stvárnenie digitálnych budíkov ide ruka v ruke so súčasnou podobou multimediálneho prostredia, vskutku prekvapivý je stredový displej. Ten by totiž v zmysle vizualizácie mal nadobudnúť orientáciu na výšku, teda riešenie, ktoré je aktuálnym koncernovým vozidlám cudzie. 

Odporúčané
Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou Nový Golf GTI Clubsport je ako stvorený na slovenské cesty. Ohúril nás živelnosťou aj dynamikou 26. októbra 2021, 9:30

Samotná automobilka neraz vyhlásila, že nový Amarok má byť v kokpite citeľne modernejší a zároveň priestrannejší, no a posledné informácie a náčrty to zjavne potvrdzujú. Okrem toho, na zásadnú modernizáciu nemajú doplatiť úžitkové a terénne vlastnosti pick-upu. Nový Amarok má teda dostať veľkú a dobre využiteľnú korbu či vysokú svetlú výšku podvozka. 

Otázkou nateraz zostáva, čo sa bude nachádzať pod kapotou. Je totiž viac ako pravdepodobné, že v rámci pomerne širokej palety pohonných jednotiek sa o pohon nového Amaroka môže starať aj 2,3-litrový Ecoboost z Rangera, prípadne iné benzínové koncernové motory na čele s 2.0 TSI. Najpozitívnejšou správou však je, že v portfóliu agregátov naďalej nebude chýbať naftová jednotka 3.0 V6 TDI, ktorá patrí medzi dominanty aktuálnej generácie. K odhaleniu tej novej by malo dôjsť už začiatkom leta.

Volkswagen, Amarok,Volkswagen, Amarok,Volkswagen, Amarok,
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia