Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. júna 2022, 19:30
Čas čítania 1:23
Dominik Vetrák

Ms. Marvel má vonku prvú časť. Oplatí sa pozerať nový seriál od Marvelu, alebo je to veľké sklamanie?

Ms. Marvel má vonku prvú časť. Oplatí sa pozerať nový seriál od Marvelu, alebo je to veľké sklamanie?
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MS. MARVEL NOVÉ SERIÁLY
Uložiť Uložené

Marvel vydal prvú časť seriálu Ms. Marvel. Oplatí sa ju vidieť?

Kamala Khan je moslimská tínedžerka, ktorá nadovšetko obdivuje hrdinku Captain Marvel. Túži ísť na cosplayovú súťaž počas udalosti AvengersCon, lenže jej konzervatívni rodičia ju nepustia. Kamala sa im vzoprie, odíde a počas súťaže sa prejavia jej schopnosti, za ktorými možno stojí jej pôvod a predkovia, ale v prvom rade náramok, ktorý jej poslala stará mama. 

Odporúčané
Tomáš robí soundtracky, ale aj hudbu do trailerov najznámejších hollywoodskych filmov a seriálov (Rozhovor) Tomáš robí soundtracky, ale aj hudbu do trailerov najznámejších hollywoodskych filmov a seriálov (Rozhovor) 8. júna 2022, 9:30

Režiséri Bad Boys 3 nás upútali postavami a prostredím

Ms. Marvel je najnovší marvelský seriál, ktorého prvú epizódu natočili režiséri filmu Bad Boys for Life – Adil El Arbi a Bilall Fallah. Pred premiérou sme sa báli, že pôjde o prvý seriál, ktorý bude vyložene nudný a nebude nás zaujímať. Po premiére sme však ostali milo prekvapení. Podobne ako seriál Moon Knight, aj Ms. Marvel sa sústredí na svoje postavy a nesnaží sa dej previazať s rozšíreným marvelským svetom (aspoň zatiaľ). 

V centre diania je tínedžerka, ktorá sa cíti obmedzená svojimi prísnymi rodičmi a ktorá čelí tlaku v škole a medzi rovesníkmi. Seriál môžeme označiť ako príbeh o vyrastaní (coming of age story), akurát v rámci superhrdinského sveta. Nič také zatiaľ Marvel nevydal, takže v rámci ich produkcie ide o čerstvý závan.

Ms. Marvel seriál
Zdroj: Marvel Studios

Pozitívne hodnotíme aj vizuál, ktorý si pomáha hravými nápismi na stenách budov a vizualizuje atmosféru príbehu a myšlienkové pochody postáv. Je to drobnosť, ale pomáha to oddeliť vizuál tejto marvelovky od tých ostatných. 

Nudiť sa nebudeš, aj keď v prvej časti nie je žiadna akcia

Počas prvej časti dlhej cca 45 minút sme sa nedočkali žiadnej akcie, no vôbec nám to neprekážalo. Nenudili sme sa, a hoci nás seriál neohúril, dejovo je natoľko zaujímavý, že ho budeme sledovať aj naďalej. Pomáha tomu aj fakt, že tvorcovia pracujú s charizmatickými postavami a nesnažia sa o megalomanský príbeh, ale skôr o sympatickú tínedžerskú drámu na pozadí komiksového sveta. 

Odporúčané
10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 10 najočakávanejších slovenských filmov a seriálov roka 2024 11. januára 2024, 9:30

Bavia nás aj herci, hudba a moslimské prostredie v rodine Khanovcov, hoci v rámci moslimskej kultúry seriál zatiaľ len kĺže po povrchu. Ms. Marvel má pred sebou ešte päť epizód, no rozbehol sa celkom slušne, takže mu pokojne daj šancu. Akurát sa priprav, že to nebude klasická marvelovka so zničenými budovami a príšerami z vesmíru. 

Ms. Marvel seriál
Zdroj: Marvel Studios
Domov
Zdieľať
Diskusia