Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2022, 14:48
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš TASR

Policajti v Taliansku zhabali 4,3 tony kokaínu. Na čiernom trhu má hodnotu 240 miliónov eur

NEWS DROGY KOKAÍN SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Ak by díleri zhabané množstvo kokaínu predali na talianskom trhu, vynieslo by im to najmenej 240 miliónov eur.

Počas rozsiahlej protidrogovej razie v prístave vo východotalianskom meste Terst policajti zhabali 4,3 tony kokaínu. V Taliansku, ako aj v ďalších európskych krajinách a taktiež v Kolumbii, bolo v súvislosti s týmto prípadom zadržaných 38 osôb. TASR prevzala správu od agentúry APA.


Ako v utorok uviedla talianska polícia, zaistená bola aj finančná hotovosť vo výške takmer dvoch miliónov eur. Ak by díleri zhabané množstvo kokaínu predali na talianskom trhu, vynieslo by im to najmenej 240 miliónov eur.


Polícia v priebehu akcie skonfiškovala aj viacero vozidiel vrátane nákladného automobilu a terénneho auta v hodnote vyše 100 000 eur.


Raziu zameranú na dílerov drog z Kolumbie, na ktorej sa podieľali policajti z Talianska, Slovinska, Chorvátska, Bulharska, Holandska a Kolumbie, koordinoval prokurátor v Terste Antonio De Nicolo.


Vyšetrovanie trvalo viac ako rok a prebiehalo v spolupráci s kolumbijskou justíciou a políciou, ako aj s vyšetrovacou agentúrou ministerstva pre vnútornú bezpečnosť USA. Policajní vyšetrovatelia monitorovali dodávky drog z Kolumbie od mája 2021 do mája 2022, pričom bolo identifikovaných mnoho dílerov.

Domov
Zdieľať
Diskusia