Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2022, 8:08
Čas čítania 1:24
Viktor Kniš

Dáta bez pátosu vyvracajú klamstvá Matovičovho poslanca Gyimesiho: Vystupuje ako fejk magister, jablko nepadlo ďaleko od stromu

NEWS GYÖRGY GYIMESI SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Dáta bez pátosu tvrdia, že keď György Gyimesi na tlačovej konferencii žiadal odstúpenie ministra hospodárstva Richarda Sulíka, oháňal sa chybnými dátami.

Analytici z platformy Dáta bez pátosu sa pozreli na výroky poslanca parlamentu Györgyho Gyimesiho z OĽANO, ktorý sa podľa nich na tlačovej konferencii oháňal nepravdivými údajmi. Tvrdia tiež, že ide o dáta, ktoré sa dali veľmi ľahko dohľadať a odprezentovať, poslanca preto označujú za klamára a šíriteľa hoaxov. Gyimesi na tlačovej konferencii obviňoval Richarda Sulíka z krokov proti spoločnosti Slovnaft a vyzýval ho na odstúpenie. 

Dáta bez pátosu naznačujú, že Gyimesi v tomto prípade kope za predsedu svojho hnutia Igora Matoviča, s ktorým sa navzájom vo viacerých témach podporujú. Pripomínajú preto, že bývalý premiér a súčasný minister financií skopíroval svoju diplomoví prácu a Gyimesi sa chová rovnako neprofesionálne. 

„Pán poslanec v pozícii mladého dátového analytika a zvestovateľa dát-čísiel-cien zlyhal. Horšie je, že klamal, a ešte horšie je, že zavádzal, lebo v danom momenta sa fakt pýtal na svetlo sveta "pravdivý údaj". Vystupuje v pozícii žiaka istého fejk magistra a tak jablko nepadlo ďaleko od stromu. Dáta mylné, úsudok chabý, zavádzanie zásadné a šírenie lží vedomé. Je našou úlohou hoaxy, nepravdy a klamstvá odhaľovať a naprávať,“ napísali Dáta bez pátosu. 

Dáta bez pátosu vyvracajú klamstvá poslanca OĽANO Györgyho Gyimesiho.
Dáta bez pátosu vyvracajú klamstvá poslanca OĽANO Györgyho Gyimesiho. Zdroj: Dáta bez pátosu

Gyimesi je  podpredsedom výboru pre rozpočet a financie, preto by podľa platformy mal vedieť z grafov odčítať aktuálne ceny ropy. Pri porovnávaní cien ropy Ural a Brent sa v snahe obviniť Richarda Sulíka pomýlil až o 24 a 9 %. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí 24. marca 2024, 6:20

„Pre Slovensko je dôležité, aby v správe vecí verejných boli vzdelaní, kompetentní a skúsení politici, ktorí sú aj čestnými a pravduhľadajúcimi a pravdušíriacimi ľuďmi, ktorí sa vyhýbajú klamstvám, zavádzaniu a hoaxom. Zatiaľ je to pre Slovensko na 4 mínus,“ hodnotia výkon kontroverzného poslanca, ktorý spolupracuje s odídencami z extrémistickej strany neonacistu Mariana Kotlebu. 

Voči slovám poslanca OĽANO sa ohradil aj Richard Sulík, ktorý dostal výzvu na odchod. Predseda strana SaS tvrdí, že Gyimesi sa pomýlil a v skutočnosti ho kritizuje za chybu, ktorú spravil predseda vlády Eduard Heger, zhodou okolností z rovnakého hnutia. 

„Poslanec György Gyimesi nerozumie problematike. Ak ma kritizuje a vyzýva na odstúpenie, mal by si v prvom rade naštudovať fakty. Embargo odsúhlasil na summite premiér Eduard Heger, takže v konečnom dôsledku Gyimesi kritizuje samotného predsedu vlády,“ odkázal Sulík v oficiálnej reakcii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia