Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2022, 8:13
Čas čítania 0:34
Jakub Paulík TASR

George Soros: Putina treba poraziť čím skôr. Boje na Ukrajine môžu byť začiatkom tretej svetovej vojny

ZAUJÍMAVOSTI GEORGE SOROS RUSKO SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Podnikateľ Soros si myslí, že čím viac Putin stráca zo svojej moci, tým ťažšie sa dajú predvídať jeho kroky.

Miliardár George Soros tvrdí, že ruského prezidenta Vladimira Putina treba poraziť čo najskôr, pretože jeho kroky sú s upadajúcou mocou čoraz menej predvídateľné. „Invázia by mohla byť začiatkom tretej svetovej vojny a naša civilizácia ju nemusí prežiť. Najlepším a azda jediným spôsobom udržania našej civilizácie je poraziť Putina čím skôr,“ vyhlásil Soros na zasadnutí Svetového ekonomického fóra vo švajčiarskom Davose. 

Vojnu na Ukrajine vníma Soros v kontexte väčšieho zápasu medzi otvorenými a uzavretými spoločnosťami. Do druhej skupiny ráta okrem Ruska aj Čínu. Putin je podľa Sorosa presvedčený, že invázia na Ukrajinu bola chyba, a preto sa pripravuje na mier. Práve v tomto bode však tkvie problém, myslí si vplyvný podnikateľ.

„Prímerie je nedosiahnuteľné, pretože mu nie je možné veriť. Čím slabším sa Putin stáva, tým viac je nepredvídateľný,“ vyhlásil Soros. Upozornil aj na to, že ruský prezident drží Európsku úniu s dodávkami plynu naďalej v šachu.

Anketa:
Súhlasíš s vyjadreniami Georga Sorosa o Vladimirovi Putinovi?
Áno.
Nie.
Áno.
56 %
149 Hlasov
Nie.
44 %
119 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia