Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2022, 14:13
Čas čítania 0:25
Jakub Paulík

Polročné prázdniny sa na Slovensku končia. Sú vraj nadbytočné

NEWS ŠKOLSTVO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Nová vyhláška rezortu školstvo nadobudne účinnosť 30. mája.

Ministerstvo školstva SR sa rozhodlo zrušiť polročné prázdniny. Novela vyhlášky, ktorá podmieňuje túto zmenu, bude platná od 30. mája 2022. Ďalší rok už teda žiaci s jednodňovými prázdninami po polročnom vysvedčení nemôžu počítať.

Anketa:
Čo vravíš na zrušenie polročných prázdnin?
Je to dobrý nápad.
Nemali ich zrušiť.
Je to dobrý nápad.
23 %
147 Hlasov
Nemali ich zrušiť.
77 %
492 Hlasov

O zrušení polročných prázdnin rezort školstva informoval už v minulosti, pričom ich označil za „nadbytočné“ a uviedol, že nemajú pozitívny vplyv na žiakov. Okrem tejto novej správy sa dnes naše školstvo presúva k prvým tohtoročným ústnym maturitám

Tie budú na jednotlivých školách prebiehať od 23. mája do 10. júna. Opravné termíny sú predbežne plánované na september tohto roku a február 2023. Maturovať bude 40 390 žiakov, ktorí ešte v marci podstúpili písomnú časť „skúšky dospelosti“.

Odporúčané
Zberači zálohovaných fliaš majú svoje rajóny a vedia si ich aj tvrdo strážiť. Šli sme s nimi do terénu Zberači zálohovaných fliaš majú svoje rajóny a vedia si ich aj tvrdo strážiť. Šli sme s nimi do terénu 22. mája 2022, 14:30
Domov
Zdieľať
Diskusia