Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. mája 2022, 8:45
Čas čítania 0:32
Jakub Paulík TASR

Maturity 2022: na Slovensku sa dnes začína ústna časť maturitnej skúšky

ZAUJÍMAVOSTI MATURITA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Posledný termín je 10. júna.

Na Slovensku sa 23. mája začínajú ústne maturity, ktoré budú podľa jednotlivých termínov na stredných školách prerozdelené až do 10. júna. O dátumoch rozhodnú tamojšie regionálne úrady školskej správy. 

Opravné termíny v prípade neúspešných pokusov pripadnú na september 2022 alebo február 2023. Ak by sa na opravný termín hlásil nadmerný počet žiakov, ministerstvo školstva do konca školského roka 2021/2022 určí ďalší termín.

Anketa:
Učil si sa na tohtoročné ústne maturity poctivo?
Myslím, že áno.
Ani nie.
Maturity mám už za sebou.
Myslím, že áno.
30 %
165 Hlasov
Ani nie.
44 %
243 Hlasov
Maturity mám už za sebou.
26 %
146 Hlasov

Na maturitnú skúšku je tento rok prihlásených 40 390 žiakov. Ústnej, respektíve internej časti maturít ešte v marci predchádzala písomná časť. Tá sa skladala z testu a zo slohovej práce zo slovenského jazyka a literatúry a zvoleného cudzieho jazyka.

Ďalších skoro 5 000 stredoškolákov napísalo aj test z matematiky. Písomné maturity majú za sebou aj stredoškoláci zo škôl s národnostnými menšinami. Tí okrem slovenského jazyka a slovenskej literatúry maturovali aj z ukrajinského jazyka a literatúry.

Maturitné skúšky (ilustračná fotografia).
Maturitné skúšky (ilustračná fotografia). Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia