Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2022, 20:45
Čas čítania 0:56
Jana Chovancová

TOP 3 v stredu: Učitelia idú protestovať, Sulík sprevádzal Geissenovcov a plyn z Ruska prestáva prúdiť

ZAUJÍMAVOSTI TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Aj dnešok priniesol kopu zaujímavých správ. Pozri si náš výber troch najzaujímavejších.

Učitelia idú protestovať

Školskí odborári vyhlásili štrajkovú pohotovosť. Dôvodom je pretrvávajúca nespokojnosť najmä s platmi. 15. júna sa v Bratislave uskutoční protestné zhromaždenie zamestnancov školstva, ktorého cieľom je zlepšiť pracovné podmienky vrátane zvýšenia platov o desať percent. Minister Gröhling uviedol, že ak školskí odborári budú protestovať, tak ich zrejme podporí. 

Učiteľka
Zdroj: TASR

Sulík sprevádzal Geissenovcov

Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík sprevádzal nemecký televízny pár Geissenovcov aj v utorok, keď sa parlamentu prihováral ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Sulík bol s Geissenovcami v Banskej Štiavnici, kde mali naplánovaný bohatý program počas celého dňa.

Richard Sulík
Zdroj: TASR

EÚ rieši, čo s ruským plynom

Prevádzkovateľ ukrajinskej plynárenskej siete v utorok oznámil, že zastaví prepravu ruského plynu cez východný hraničný vstupný bod Sochranovka, ktorý okupuje ruská armáda. Európa sa obáva prerušenia tokov do ďalších krajín. Ukrajina tvrdí, že plyn bude prepravovať aj naďalej, no cez územie pod kontrolou Kyjeva. 

Bulharsko zasa informovalo, že od júna bude dovážať skvapalnený zemný plyn (LNG) z USA. Platiť zaň budú menej než doteraz Rusom. Ruský plynárenský koncern Gazprom koncom apríla zastavil dodávku plynu nielen Bulharsku, ale aj Poľsku. Dôvodom bolo, že oba štáty sa odmietli prispôsobiť tlaku Kremľa a platiť za dodávky v ruských rubľoch. Bulharsko predtým dovážalo až 90 percent zemného plynu z Ruska.

Nord Stream 2 plynovod
Plynovod, ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/AP

Instagramový post dňa 

Bývalý minister vnútra Robert Kaliňák strávil tohtoročné narodeniny vo vyšetrovacej väzbe. Obvinený je zo založenia zločineckej skupiny a ďalších skutkov. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia