Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. mája 2022, 12:54
Čas čítania 0:37
Jakub Paulík

Progresívne Slovensko povedie Michal Šimečka. Za predsedu ho zvolili na sneme strany

NEWS MICHAL ŠIMEČKA PROGRESÍVNE SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Šimečka mal aj podporu odchádzajúcej predsedníčky Ireny Bihariovej.

Irena Bihariová sa rozhodla, že predsednícku stoličku Progresívneho Slovenska ponechá europoslancovi Michalovi Šimečkovi (prečítaj si náš rozhovor tu), ktorého dnes odhlasovali na sneme strany. Nikto iný nemal o kandidatúru záujem. Stranu tak Šimečka povedie do volebného obdobia v roku 2024. Ako predsedu strany ho podporilo 152 zo 156 prítomných delegátov.

Irena Bihariová sa na sneme poďakovala, že dostala príležitosť viesť stranu, do ktorej sa jej podarilo zohnať nových odborníkov. Spomenula napríklad ekoinfluencera Michala Saba či skúseného diplomata Tomáša Valáška.

Bihariová viedla PS od júna 2020. Funkciu prebrala po Michalovi Trubanovi. Michala Šimečku ako lídra strany od začiatku jeho oznámenia kandidatúry podporovala. „To, čo sa naučil v Európskom parlamente, a vedel v tom plávať, ako sa vytvárajú spojenectvá, koalície, strategické dohody, je nevyhnutná výbava pre predsedu,“ vyhlásila na sneme strany.

Michal Šimečka patrí medzi zakladajúcich členov PS. Za stranu úspešne kandidoval do Európskeho parlamentu, kde sa začiatkom tohto roku stal ako historicky prvý Slovák jedným zo 14 podpredsedov.

Domov
Zdieľať
Diskusia