Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2022, 19:39
Čas čítania 0:44
Eduard Starkbauer

Putin sa izraelskému premiérovi ospravedlnil za Lavrovov komentár o Hitlerovi

Putin sa izraelskému premiérovi ospravedlnil za Lavrovov komentár o Hitlerovi
Zdroj: TASR/AP
NEWS IZRAEL PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov povedal, že nacistický vodca bol čiastočne Žid.

Vladimir Putin sa v dnešnom telefonáte s izraelským premiérom Naftalim Bennettom ospravedlnil za vyjadrenia ruského ministra zahraničných vecí, ktorý vyhlásil, že Adolf Hitler mal židovskú krv, informuje BBC

Sergej Lavrov sa v nedeľu v rozhovore pre taliansku televíziu Rete 4 snažil vysvetliť logický rozpor medzi propagandou denacifikácie Ukrajiny a faktom, že jej prezident Volodomyr Zelenskyj je židovského pôvodu.

Šéf ruskej diplomacie vystúpil v európskej televízii v prvom rozhovore od začiatku invázie počas pamätného dňa holokaustu a povedal: „Aj Hitler mal židovskú krv. Múdri Židia hovorievajú, že najzarytejší antisemiti bývajú obvykle Židia.“ 

Lavrov týmto vyjadrením podľa kritikov v princípe povedal, že za hrôzy druhej svetovej vojny a nacizmus sú v konečnom dôsledku zodpovední Židia. 

Jeho komentár sa stretol s búrlivými reakciami naprieč Izraelom, pričom predstavitelia krajiny požiadali ruského veľvyslanca o objasnenie a okamžité ospravedlnenie. Predseda izraelskej vlády Naftali Bennett ospravedlnenie ruského prezidenta prijal a poďakoval mu za vyjasnenie pozície.

Domov
Zdieľať
Diskusia