Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2022, 20:00
Čas čítania 1:22
Martin Adam Pavlík

TOP 3 v stredu: Fica zachránili poslankyne OĽaNO, Matovič nechce Čaputovú v paláci a 100 km od Slovenska padajú rakety

TOP 3 v stredu: Fica zachránili poslankyne OĽaNO, Matovič nechce Čaputovú v paláci a 100 km od Slovenska padajú rakety
Zdroj: Refresher
REFRESHER POLITIKA TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Tieto správy by ti nemali uniknúť.

Fico nepôjde do väzby, chýbali dva hlasy

Robert Fico do väzby nepôjde, pretože s jeho vydaním na stíhanie nesúhlasila Národná rada SR. O vydanie šéfa Smeru-SD žiadal Úrad špeciálnej prokuratúry po tom, čo sa generálny prokurátor Maroš Žilinka rozhodol splnomocniť zástupcu Daniela Lipšica. Fica chcú vo väzbe, pretože existuje hrozba, že bude ovplyvňovať svedkov alebo spoluobvinených. 

Za hlasovalo 74 zo 150 prítomných poslancov, na vydanie Fica chýbali dva hlasy. Zdržal sa celý klub Sme rodina aj poslankyňa OĽaNO Katarína Hatráková. Romana Tabák, takisto z OĽaNO, ako jediná nehlasovala, aj keď bola prítomná v sále. Viac si môžeš prečítať tu.

robert fico
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Prezidentka je zákerná a falošná, tvrdí Matovič

Minister financií Igor Matovič po rokovaní vlády na tlačovej konferencii povedal, že nepodporí v prezidentských voľbách Zuzanu Čaputovú, ak bude opäť kandidovať, informuje Denník N. Označil ju za falošnú a veľakrát zákernú ženu.

Matovič si myslí, že Slovensko má na viac a malo by nájsť iného vhodného kandidáta na post hlavy štátu. „Zároveň sa obávam, že tá fašisticko-mafiánska scéna sa zomkne a postaví nejakého silného kandidáta, tak nakoniec nám aj Čaputová bude dobrá,“ poznamenal. Viac si môžeš prečítať tu.

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Ruské rakety padli len 100 km od Slovenska

Šéf Zakarpatskej oblastnej správy Viktor Mykyta informoval na sociálnych sieťach o útoku na Zakarpatskú oblasť, na ktorú dopadla ruská raketa. Nachádza sa zhruba 100 kilometrov od hraníc so Slovenskom. Zakarpatskú oblasť od začiatku invázie 24. februára doposiaľ nezasiahla žiadna ruská raketa.

Zásah smeroval na isté zariadenie v meste Volovec. „Na mieste zasahujú záchranné zložky, zisťujeme presnejšie informácie o zranených i možných obetiach,“ spresnil na Telegrame a Facebooku Viktor Mykyta. Ľudí požiadal, aby miesto zásahu nenatáčali a nefotografovali. „Nepriateľ by to mohol použiť na korekciu útoku,“ uviedol Mykyta. Naznačil tým, že Rusko možno netrafilo svoj plánovaný cieľ. Viac sa dočítaš tu.

Volovec.
Volovec. Zdroj: Google Maps

Instagramový post dňa

Dres, ktorý mal na sebe Argentínčan Diego Maradona, keď strelil gól rukou proti Anglicku na majstrovstvách sveta v roku 1986, sa na aukcii v londýnskej aukčnej sieni Sotheby's predal za 7,1 milióna libier, v prepočte 9,28 milióna dolárov.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Cult Kits (@cultkits)

Domov
Zdieľať
Diskusia