Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. mája 2022, 14:03
Čas čítania 0:29
Jana Chovancová

Takmer 20 hodín v lietadle? Qantas plánuje do konca roka 2025 spojiť Sydney a Londýn priamou linkou

Takmer 20 hodín v lietadle? Qantas plánuje do konca roka 2025 spojiť Sydney a Londýn priamou linkou
Zdroj: Unsplash/Josh Withers/volně k užití
ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE CESTOVNÝ RUCH
Uložiť Uložené

Austrálska aerolínia plánuje nakúpiť nové modely lietadiel Airbus A350-1000, ktoré preletia extrémne dlhé vzdialenosti.

Austrálska aerolínia Qantas sa chystá oznámiť svetu objednávku nových lietadiel Airbus A350-1000, ktoré dokážu preletieť bez medzipristátia trasu zo Sydney až do Londýna. Informuje o tom denník The Guardian

Niekoľkomiliardovú objednávku lietadiel odhalia v pondelok v hangári na letisku v Sydney. Vďaka novým lietadlám bude teda Austrália o krôčik bližšie k prevádzke rekordne dlhých letov, na takzvanej „kangaroo route“. 

Qantas plánoval túto linku už viac ako päť rokov, no nečakaná situácia so svetovou pandémiou koronavírusu mu plány skomplikovala. Výkonný riaditeľ aerolínie označil trasu medzi Sydney a Londýnom za svätý grál počas 101 rokov prevádzky.

V minulosti lietali na tejto trase aerolínie s niekoľkými medzipristátiami a cestujúcim trvalo až 58 hodín, kým sa dostali do cieľa. Dnes trvá táto cesta s jedným medzipristátím takmer 24 hodín. 

Domov
Zdieľať
Diskusia