Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2022, 14:03
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Daniel Lipšic odpovedá na útoky Roberta Fica: Obvinený môže klamať, na chate hovoril, že do mňa bude všade tĺcť

NEWS DANIEL LIPŠIC ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic reaguje na obvineného šéfa Smeru-SD Roberta Fica.

Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic zverejnil na Facebooku status, v ktorom vyvracia tvrdenia obvineného Roberta Fica. Šéf Smeru v piatok predpoludním totiž namietal zaujatosť predsedníčky parlamentného mandátového a imunitného výboru Anny Andrejuvovej pri žiadosti prokuratúry o súhlas s jeho vydaním do väzby. 

Odporúčané
NAKA už nepochybuje, že Fico je „šéf“ z Kočnerovej Threemy. Ako zbierali „náboje“ na Matoviča s Kiskom? NAKA už nepochybuje, že Fico je „šéf“ z Kočnerovej Threemy. Ako zbierali „náboje“ na Matoviča s Kiskom? 22. apríla 2022, 8:30

Robert Fico pripomenul, že Andrejuvová roky pracovala ako asistentka Daniela Lipšica, ktorý je aktuálne šéfom Úradu špeciálnej prokuratúry. Zároveň tvrdí, že sa v uplynulých hodinách s Lipšicom stretla a vzhľadom na viaceré skutočnosti mala poveriť iného člena výboru, aby žiadosť prokuratúry v pléne predkladal.

Lipšic odpovedá, že to nie je pravda a ozrejmil, že Andrejuvová sa ešte pred niekoľkými dňami zúčastnila pohrebu jeho otca. „Je verejne známou vecou, že poslankyňa Anna Andrejuvová bola v minulosti mojou kolegyňou na Ministerstve spravodlivosti, Ministerstve vnútra, ako aj v Národnej rade SR. V pondelok dňa 25. 4. 2022 sa, rovnako ako iní moji bývalí či súčasní kolegovia, zúčastnila pohrebu môjho otca, kde bola mne a mojej rodine vysloviť svoju kondolenciu,“ napísal špeciálny prokurátor. 

Špeciálny prokurátor pripomenul, že obvinení a aj ich obhajcovia, majú právo zavádzať a klamať. Je to podľa neho výlučne vecou taktiky obhajoby.

Vylučuje, že by sa so šéfkou výboru mimo pohrebu stretol a riešil s ňou Fica. 

Lipšic si zároveň pomáha jedným z výrokov, ktorý povedal šéf Smeru v rámci stretnutí na chate pri Nitre, keď si myslel, že ho nikto iný okrem zúčastnených nepočuje. „Ja budem do Lipšica tĺcť, všade teda. To už sú také vyjadrenia na hrane, tak ale nič iné si nezaslúži. On má veľkú nevýhodu, že nemôže na to reagovať,“ cituje Lipšic z nahrávky, ktorá unikla do médií cez špeciálny policajný útvar.  

 

Daniela Lipšica vylúčil z dozorovania kauzy Súmrak generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorý rozhodol, že je špeciálny prokurátor zaujatý a splnomocnil dozorovaním Lipšicovho zástupcu Masára. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

O vydaní Roberta Fica do väzby budú hlasovať v pléne Národnej rady SR najskôr v utorok. Od štvrtku prebieha rozprava, ktorú naťahujú opoziční poslanci. 

Domov
Zdieľať
Diskusia