Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. apríla 2022, 16:05
Čas čítania 1:03
Ema Stanovská

VIDEO: Polícia zverejnila citlivé zábery z natáčania filmu Rust, počas ktorého Alec Baldwin smrteľne postrelil kameramanku

NEWS ALEC BALDWIN SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Video zobrazuje Baldwina, ako strieľa zo zbrane, ako aj zásah záchranárov krátko po smrteľnom incidente.

Polícia zverejnila zábery z nakrúcania filmu Rust, počas ktorého herec Alec Baldwin smrteľne postrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú a zranil režiséra Joela Souzu. Video zobrazuje Baldwina, ako strieľa zo zbrane, a takisto zásah záchranárov krátko po smrteľnom incidente. 

Šerif mesta Santa Fe Adan Mendoza zverejnil aj fotografie z miesta činu a výsluchy svedkov vrátane Baldwina, informuje BBC.

Vo videu vidíme herca v kostýme, ako si skúša streľbu zo zbrane, ktorú v tom čase považoval za bezpečnú. Ďalšie zábery zobrazujú prácu záchranárov, ktorí odvážajú postrelenú Halynu Hutchinsovú, a zaisťovanie miesta činu.

Video zachytáva aj to, ako sa šerif prihovára Baldwinovi a pýta sa ho, či je v poriadku. „Nie, nie som,“ odpovedá mu Baldwin krátko po incidente. Šerif herca žiada, aby šiel vypovedať na policajnú stanicu v Santa Fe. „Pôjdem s vami hneď. Povedzte mi, čo mám urobiť,“ vraví Baldwin. Na záver sa herca pýta, či má na sebe skutočnú krv alebo nie.

Trestné stíhanie Baldwina stále nie je vylúčené. Polícia uviedla, že rozhodnutie o vznesení obvinenia z trestného činu sa bude odvíjať od výsledkov ďalšej forenznej práce.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Herec v dávnejšom rozhovore zdôraznil, že nestlačil spúšť. Podľa úradov štáb Baldwinovi povedal, že so zbraňou môže  bezpečne manipulovať. Nie je jasné, ako sa do zbrane dostali náboje. 

Incident sa odohral 21. októbra 2021 na natáčaní filmu Rust. Herec vystrelil zo zbrane, ktorá mala byť rekvizitou. Boli v nej však ostré náboje. Postrelil kameramanku a režiséra, 42-ročná Halyna Hutchinsová nehodu neprežila. Po tom, čo ju previezli vrtuľníkom do nemocnice, podľahla zraneniam. 

Domov
Zdieľať
Diskusia