Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
3. mája 2022, 9:30
Čas čítania 6:58
Jakub Paulík

10 faktov o Loganovi Paulovi: chcel byť na mesiac homosexuálom, vysmial sa obeti samovraždy a zvažuje kandidatúru na prezidenta

10 faktov o Loganovi Paulovi: chcel byť na mesiac homosexuálom, vysmial sa obeti samovraždy a zvažuje kandidatúru na prezidenta
Zdroj: Flickr/Erik Drost
OSOBNOSTI INFLUENCERI LOGAN PAUL YOUTUBE
Uložiť Uložené

Keby sa Logan Paul stal prezidentom, brat Jake by vraj mohol byť jeho zástupcom.

Opovrhovaný aj milovaný Logan Paul patrí v súčasnosti medzi najpopulárnejších svetových influencerov. Aj keď sa svojich homofóbnych, rasistických a iných kontroverzných kúskov nikdy nezbaví, jedného dňa vraj plánuje kandidovať za prezidenta USA.

Zameranie na slávnych youtuberov a influencerov patrí medzi súčasť nášho lifestylového portálu. Na Refresheri sa dozvieš viac nielen o slovenských hviezdach, ale aj o tých zahraničných, akými sú napríklad tiktoker Lil Huddy, zábavný Khaby Lame či svojský podcaster Joe Rogan. K tomuto obsahu sa dostaneš ako člen klubu Refresher+.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Logan Paul (@loganpaul)

Video s obeseným mužom

Kariéra Logana Paula je plná kontroverzií a vo svojej podstate je na nej z nemalej časti postavená. Nič však nevyvolalo voči mladému youtuberovi takú nenávisť ako návšteva „samovražedného lesa“ Aokigahara v Japonsku z roku 2017, v ktorom so smiechom natočil obeseného muža. Video síce na Youtube získalo v priebehu krátkej chvíle množstvo pozretí, ale zároveň sa na Logana Paula zniesla oprávnená kritika.

Státisíce ľudí žiadali, aby Paul prišiel o účet na Youtube. Známa platforma sa však rozhodla mladíka potrestať iným spôsobom. Jeho tvorbu napríklad stiahli z programu Google Preferred, čím sa stratil zo zoznamu, z ktorého si zadávatelia reklamy vyberajú tvorcov na Youtube. Inak povedané, prišiel o istú časť zisku.

Odporúčané
Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) Vilda Šír: Som tanečník s podnikateľským duchom. Na moje kurzy chodia právničky aj lekárky, tancom sa dá živiť (Rozhovor) 18. apríla 2024, 9:30

Z pochopiteľných dôvodov už toto video na jeho kanáli nenájdeš. Logan Paul si za svoje chyby začal sypať popol na hlavu a organizáciám zameraným na problematiku samovrážd daroval milión dolárov. Jeho video, v ktorom sa sám venuje tejto téme, si dodnes pozrelo vyše 30 miliónov ľudí. Neskôr svoju chybu z lesa v Japonsku označil za „najväčšie životné požehnanie“, pretože sa vraj vďaka tomu stal lepším človekom, uvádza Gamerant. S týmto tvrdením by však množstvo ľudí určite nesúhlasilo.

Paralyzér na myš alebo ako prišiel Logan Paul o milióny

Strata výnosov z reklamy – aj keď len dočasná – môže byť pre youtubera veľmi nepríjemná. Logan Paul sa zo svojich činov z minulosti zjavne príliš nepoučil, a tak sa Youtube rozhodol proti nemu začiatkom roka 2018 týmto spôsobom zakročiť. Paul svojich followerov napríklad vyzýval, aby podstúpili takzvaný Tide Pod Challenge, pri ktorom ľudia jedia čistiace prostriedky. 

Náučným obsahom by sme určite nemohli nazvať ani video, na ktorom skúša zdochlinu myši oživovať paralyzérom. Bizarné video si môžeš do dnešného dňa pozrieť aj priamo na Youtube. Z podobného súdka zvieracích videí Logana Paula je napríklad aj to, kde skúša na živej rybe masáž srdca.

„Po dôkladnom zvážení sme sa rozhodli dočasne pozastaviť reklamy na youtubových kanáloch Logana Paula. Nešlo o ľahké rozhodnutie, no napriek tomu sme presvedčení, že vo svojich videách vykazoval model správania, ktorý robí jeho kanál nielen nevhodným pre inzerentov, ale aj potenciálne škodlivým pre širšiu komunitu tvorcov,“ vysvetlila platforma svoj krok pre portál The Verge. Podľa odhadov Logan Paul na youtubových reklamách v danom období zarábal mesačne približne 1,2 milióna dolárov.

– 15 % semenníkov

Keď natáčaš šialené kúsky a hráš sa tak trochu na partiu chalanov z Jackass, musíš rátať s následkami. V prípade Logana Paula tieto následky predstavovala operácia, pri ktorej prišiel o časť pravého semenníka. V jednom zo svojich videí objasnil, že nepríjemná nehoda sa mu stala pri natáčaní pranku s „Dwarfzillou“, zmenšenou verziou obávanej Godzilly, za ktorú sa v prezlečení vydával Paulov kamarát Evan Eckenrode.

Odporúčané
Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? Chiara Ferragni: jedna z najvplyvnejších influenceriek na svete prichádza o reputáciu. Koľko si pýta za jeden príspevok? 14. apríla 2024, 9:30

Logan Paul sa v obchodnom centre po príchode Dwarfzilly tváril, že je vystrašený, a tak vyskočil na dvojicu stolov. Z nich po niekoľkých sekundách spadol, pričom utrpel náraz medzi nohami.

Keď si o pár dní neskôr všimol, že jeho pravý semenník narástol do veľkosti avokáda, rýchlo vyhľadal lekára. Podľa vlastných slov tak po zákroku prišiel o 15 % zo svojho pravého semenníka. Od mamy ešte dostal dodatočne vynadané za to, že sa jej so svojím problémom nezveril skôr. Obávala sa totiž rizika, že by v budúcnosti nemusela mať vnúčatá.

Nie každý Aziat je z Číny

Kto chce zahviezdiť na sociálnych sieťach, musí rátať s tým, že bude pod prísnym drobnohľadom. Zodpovednosť preberá nielen za svoju aktuálnu tvorbu, ale aj za čokoľvek, čo v minulosti verejne povedal či napísal a nezmazal.

Logan Paul v roku 2012 stereotypným spôsobom poukazoval na veľkosť penisov Aziatov a ľudí čiernej pleti. Prvá skupina podľa jeho príspevku konzumuje sóju, ktorá vraj zvyšuje v tele ženský hormón estrogén, a tak majú menšie penisy. Opačný následok u černochov má údajne vodný melón, píše web Nextshark s odkazom na tvrdenia Paula.

Kontroverzné je aj jeho video, kde na množstvo výrobkov lepí nálepku „Made in China“ (vyrobené v Číne). Následne však nálepku pritlačí aj na hlavu youtubera Daniela Trunga Nghia Nguyena, ktorý má vietnamsko-americký pôvod.

Gay challenge alebo mesiac homosexuálom

Aj keď Logan Paul sľuboval že sa umierni, čas od času prišiel s výrokom, ktorým zbúral internety. Začiatkom roka 2019 sa cez svoj podcast Impaulsive rozprával s jedným z hostí o novoročných predsavzatiach.

Odporúčané
Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník 11. apríla 2024, 16:30

Youtuber od klasík na štýl nepitia alkoholu či zmeny v stravovaní vyhlásil, že sa na jeden mesiac stane homosexuálom a následne znova prejde na heterosexuálnu orientáciu. Týmto vyjadrením však podporil stigmu o tom, že človek si svoju sexuálnu orientáciu volí, čo je vedecky preukázaný nezmysel.

Influencer Daniel Preda, ktorý bol partnerom youtubera Joeyho Graceffa, Logana Paula za jeho vyjadrenie tvrdo skritizoval, uvádza USA Today. „Je nechutné, že Logan Paul žartoval o tom, ako sa na mesiac stane homosexuálom, zatiaľ čo sú na svete pre svoju sexuálnu orientáciu zabíjaní mnohí členovia LGBT+ komunity alebo preto páchajú samovraždy. Naďalej je hrozným zástupcom youtubovej komunity a ukazuje, že za posledný rok sa skutočne nič nenaučil,“ napísal.

Na to, že to týmto spôsobom u ľudí so sexuálnou orientáciou jednoducho nefunguje, ho upozornila aj organizácia GLAAD, ktorá kontroluje mediálne výstupy degradujúce LGBT+ komunitu. Logan Paul priznal, že zvolil nevhodnú formuláciu slov, a GLAAD pozval do ďalšej časti svojho podcastu, aby sa tejto téme mohli venovať.

Jimmy Kimmel ho označil za „najhoršieho človeka na svete“

Moderátor a komik Jimmy Kimmel si vo svojej šou berie „na odstrel“ množstvo slávnych hviezd. Keď však v jednej vete spomenul Logana Paula aj exprezidenta USA Donalda Trumpa a nazval ich „najhoršími ľuďmi na svete“, slávny youtuber sa urazil, píše Complex. Prekážalo mu, že sa k nemu v šou v roku 2017 správal priateľsky a teraz si z neho uťahuje.

Odporúčané
Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) Michal robí zájazdy s luxusnými autami: Najrýchlejšie som šiel 347 km/h. V Chorvátsku nás naháňal policajný vrtuľník (Rozhovor) 4. apríla 2024, 16:30

„Jimmy Kimmel, ty za*raný idiot. Úprimne, Jimmy, s*ať na teba, brácho. Ja nie som... s*r na to. Ako ma môžeš pozvať do šou a mať taký srdečný, priateľský a dôverný prístup a potom o rok a pol neskôr... Nas*r si, Jimmy Kimmel. Prečo teraz?“ rozvášnil sa Logan Paul v podcaste Impaulsive. Youtuber, ktorý si z každého rád uťahuje, tak paradoxne neuniesol vtip na svoj účet.

Vysmial Mika Tysona

Logan Paul nie je iba youtuberom, ale aj amatérskym boxerom. Z dvojice bratov Paulovcov sa však viac darí Jakovi, ktorý má na konte aj profesionálne zápasy a výhry. Logan Paul však dokázal v exhibičnom zápase vydržať proti bývalému 44-ročnému boxerovi Floydovi Mayweatherovi, v dôsledku čoho mu značne stúplo ego.

Chválil sa dokonca, že by na kolená položil aj boxerskú legendu Mika Tysona, ktorý má 55 rokov, uvádza Unilad. Aj keď je oveľa skúsenejší ako 27-ročný Logan Paul, youtuber si myslí, že by ho porazil, pretože je príliš starý.

Advokát Logana Paula však so svojím klientom nesúhlasil a povedal mu, že Mike Tyson by mu určite „odtrhol hlavu“. „Práve som si prešiel týmto všetkým. Nemôžeš mi hovoriť, že nedokážem poraziť Mika Tysona,“ vyhlásil v Impaulsive sebavedomý Paul. Mike Tyson je pritom voči duelu s jedným z bratov otvorený. Očakáva, že by z toho vzišiel poriadny balík peňazí, píše New York Post.

Tváril sa ako „plochozemec“

V plochú Zem veria pri súčasnej dostupnosti vedeckých informácií azda len tí najväčší konšpirátori na svete. Logan Paul si preto povedal, že si na nich posvieti prostredníctvom dokumentu. V traileri na The Flat Earth: To The Edge And Back priznal, že sa počas nakrúcania sám stal tzv. plochozemcom.

Odporúčané
Moderátorka Alexandra Orviská býva na Manhattane: Nájom bytu s veľkosťou špajzy sa tu začína od 3 000 eur (Rozhovor) Moderátorka Alexandra Orviská býva na Manhattane: Nájom bytu s veľkosťou špajzy sa tu začína od 3 000 eur (Rozhovor) 14. marca 2024, 9:30

Niekto jeho vyhláseniu uveril, iní sa nazdávali, že tým chcel iba nalákať potenciálnych divákov. Druhá skupina ľudí mala pritom pravdu. Aj keď môžeme nad Loganom Paulom krútiť hlavou pre rôzne šialenosti, určite nepatrí medzi ľudí veriacich v plochú Zem. „Myslím si, že je to tá najväčšia hlúposť, akú som v živote počul,“ povedal v dokumente podľa Mashable. Jeho trailerové vyjadrenie bolo teda iba lacným clickbaitom.

Za jeho kritický dokument ho plánoval zažalovať jeden zo známych plochozemcov Mike Hughes alias Mad Mike, ktorý chcel prostredníctvom svojej podomácky vyrobenej rakety ľudstvu ukázať, že Zem je skutočne plochá, píše The Daily Beast. Pri neúspešnom pokuse však tragicky zomrel.

Najdrahšia pokémonová karta na svete

Youtuber, amatérsky boxer, ale aj vášnivý zberateľ pokémonových kariet – tým všetkým je Logan Paul. V súčasnosti podľa Guinnesovej knihy rekordov vlastní najdrahšiu pokémonovú kartu na svete, no jeho cesta k nej bola značne tŕnistá, čo pocítila najmä jeho peňaženka.

Začiatkom roka 2022 v jednom zo svojich videí potupne priznal, že sa nechal oklamať podvodníkmi a prišiel o 3 a pol milióna dolárov. Myslel si, že tak získa prvú edíciu pokémonových kariet, no v skutočnosti mu prišli karty G. I. Joe.

Chuť si však onedlho nato napravil odkúpením najdrahšej pokémonovej karty na svete, ktorá môže mať hodnotu až 6 miliónov dolárov. Na verejnosti ju ukázal pred svojím debutovým zápasom vo Wrestlemanii, keď mal kartu zavesenú na diamantovom prívesku vyrobenom za 80-tisíc dolárov.

Logan Paul ako prezident USA?

Po všetkých kontroverziách, ktoré má Logan Paul na krku, by si ho len málokto vedel predstaviť na čele Spojených štátov amerických. On sám by s tým však zrejme nemal problém. Alebo znova iba klame, aby v ľuďoch vyvolal záujem... U Paula si v skutočnosti nemôžeš byť ničím istý.

Odporúčané
Fotografka Katarína Šlesárová: Pomohol mi aj Sajfa s Veronikou. Rytmusovi môj štýl fotenia sedí, v Dubaji sme sa stretli náhodou Fotografka Katarína Šlesárová: Pomohol mi aj Sajfa s Veronikou. Rytmusovi môj štýl fotenia sedí, v Dubaji sme sa stretli náhodou 21. februára 2024, 9:30

Nech už sú jeho pravé úmysly akékoľvek, v 313. časti podcastu Impaulsive vyhlásil, že jedného dňa plánuje kandidovať za prezidenta. Keďže však v súčasnosti nespĺňa minimálnu hranicu 35 rokov, 27-ročný youtuber si bude musieť najmenej 8 rokov počkať. Záujem o prezidentský post má vraj aj Loganov mladší brat Jake, píše The Insider. V jednom z rozhovorov povedal, že si preto hodia mincou a jeden z nich bude aspoň viceprezidentom.

Logan Paul tvrdí, že svoju kandidatúru považuje za nevyhnutnú, no v súčasnosti nevie povedať, čo by chcel zmeniť. Aj keď predstava youtubera prezidenta môže byť momentálne pomerne bizarná, v minulosti ľudia považovali za nepravdepodobné, že by sa na čelá štátov dostali herci, ako napríklad Ronald Reagan či Volodymyr Zelenskyj.

Domov
Zdieľať
Diskusia