Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. apríla 2022, 18:52
Čas čítania 0:59
Jakub Paulík TASR

Rodičia detí z potopeného krížnika Moskva nevedia, čo sa stalo s ich potomkami. Kremeľ mlčí

NEWS MOSKVA SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Nezvestní alebo po smrti?

Viacerí rodičia členov posádky ruského potopeného krížnika Moskva naďalej nevedia, či sú ich potomkovia nažive. Podľa informácií ruského ministerstva obrany posádku ruskej flotily v Čiernom mori stihli včas evakuovať. Rodičov však o stave ich detí nikto neinformoval.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov tvrdí, že Kremeľ nemá oprávnenie na poskytovanie týchto informácií. „Všetka komunikácia prebieha len prostredníctvom ministerstva obrany. Všetky informácie dáva ministerstvo obrany a my nie sme oprávnení nič zverejňovať,“ vyhlásil. Tlačová agentúra AFP v kontexte vyjadrenia Kremľa poukazuje na prípady viacerých rodín, ktoré sa pokúšajú dohľadať pravdu o osude svojich detí.

Dmitrij Škrebec na sociálnej sieti VKontakte napísal, že jeho syn, ktorý bol brancom a kuchárom, je počítaný medzi nezvestných. „Branec, ktorý sa nemal zúčastňovať na akciách proti nepriateľovi, je teraz zapísaný ako nezvestný,“ napísal v príspevku na ruskej sociálnej sieti VKontakte. Po zisťovaní ďalších informácií s ním však veliteľ krížnika aj jeho zástupca údajne prestali komunikovať.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Škrebec je v súčasnosti v kontakte s ďalšími tromi rodinami, ktoré nemajú o svojich synoch brancoch žiadne informácie. „Potrebujeme písomné odpovede na naše otázky, kde sú naše deti,“ sťažuje sa Škrebec.

Na palube Moskvy celkovo zahynulo asi 37 členov posádky, tvrdí nezávislý ruskojazyčný spravodajský portál Meduza s odvolaním sa na zdroj blízky veleniu flotily. Zranených vraj bolo približne 100 námorníkov, ale presný počet nezvestných nie je neznámy. V čase explózie bolo na lodi asi 500 ľudí. Kyjev tvrdí, že krížnik zničil ukrajinský raketový útok, Kremeľ oponuje, že išlo o výbuch munície.

Ďalšie informácie o priebehu vojny na Ukrajine nájdeš tu.
Domov
Zdieľať
Diskusia