Cosmoburgers bol kedysi seneckou legendou, dnes je to podnik v centre Bratislavy, ktorý vypredáva aj do dvoch hodín. Majiteľ vraví, že kľúčom k úspešnému gastro biznisu je úprimnosť a komunikatívnosť.
„Čím sa odlišujete od iných burgrární v Bratislave?“ kladiem obligátnu otázku Mikimu „Čičovi“ Csicsayovi, majiteľovi Cosmoburgers.
„Viete, povedal by som, že tým, že máme kvalitné a čerstvé suroviny, ale to vám povie každý. Myslím, že najviac sa odlišujeme úprimnosťou. Vždy sa totiž môže niečo pokaziť, ľudia robia chyby. Ale podstatné je o tom so zákazníkom hovoriť. V gastre človek nemôže klamať,“ hovorí 33-ročný Čičo, ktorý pôsobí v gastre už osem rokov.
„Každý by mal túto prácu robiť primárne pre ľudí. Áno, robíš to preto, aby si zarobil. Ale zákazníkovi musíš dať niečo, čo nikde inde nenájde. Musíš si ho získať, byť usmievavý a komunikatívny,“ vraví s tým, že v gastre nie je priestor na to, aby ste dávali najavo svoje pocity.
„Chcem, aby každý, kto k nám príde na burger, cítil, že to on je Cosmoburgers, že je súčasťou jednej veľkej rodiny,” vysvetľuje majiteľ s tým, že sa rád s ľuďmi rozpráva a pamätá si aj tváre.
To si chcem overiť, uškrniem sa a ukazujem mu fotku priateľa, ktorý sa bol v Cosmoburgers najesť v deň nášho rozhovoru.
„Jasné, pamätám si ho. Bol tu s troma kolegami. Mali dvakrát Jalapeno Mars, dvakrát Mercury Bacon,“ vraví bez rozmyslenia Čičo a má pravdu.
Refresher pravidelne prináša články o gastre a informuje ťa o tých najlepších prevádzkach v Bratislave. Aby ti nič neušlo, sleduj témy Gastro a Gastro Bratislava. Nezabudni sa stať členom Refresher+ klubu, vďaka čomu získaš prístup k exkluzívnym článkom a veľa skvelých benefitov, ako je zľava na tenisky či donášku jedla.
Senecké legendy
Čičo viedol obľúbený Burger bar na rohu Továrenskej ulice v čase jeho najväčšej slávy, neskôr spoluzakladal Paradajz Bistro na Slnečných jazerách. Je typ človeka, ktorý dokáže o gastre rozprávať hodiny s rozžiarenými očami. Ale nie vždy to tak bolo.
Miki Csicsay hrával desať rokov volejbal na profesionálnej úrovni. Pracoval aj pre štyri poisťovne a pôsobil ako obchodný zástupca pre stavebné firmy. Táto práca ho však podľa jeho slov ubíjala. „Málokto to chcel robiť pre ľudí. Chcel som svoj život viesť inak.“
Čo sa dozvieš po odomknutí?
- Ako sa Čičo dostal do Burger baru a prečo mal pri práci v Senci blízko k vyhoreniu.
- Prečo kupuje hovädzie mäso z Austrálie a nie zo Slovenska.
- Prečo raz musel vyhodiť zákazníka.
- Ktorý pokrm z ponuky Cosmoburgers je jeho najobľúbenejší.
- Ako vznikal názov podniku.
- Čo je podľa Čiča najväčším hriechom pri príprave burgera.