Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Pozri si naše tipy na darčeky, ktoré by sme si kúpili aj my 🤩
21. apríla 2022 o 9:30
Čas čítania 6:14
Ema Stanovská

Majiteľ Cosmoburgers: Vyskúšal som všetky bitúnky v Česku aj na Slovensku. Slovenské hovädzie má však jednu chybu

Majiteľ Cosmoburgers: Vyskúšal som všetky bitúnky v Česku aj na Slovensku. Slovenské hovädzie má však jednu chybu
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Cosmoburgers bol kedysi seneckou legendou, dnes je to podnik v centre Bratislavy, ktorý vypredáva aj do dvoch hodín. Majiteľ vraví, že kľúčom k úspešnému gastro biznisu je úprimnosť a komunikatívnosť.

„Čím sa odlišujete od iných burgrární v Bratislave?“ kladiem obligátnu otázku Mikimu „Čičovi“ Csicsayovi, majiteľovi Cosmoburgers. 


„Viete, povedal by som, že tým, že máme kvalitné a čerstvé suroviny, ale to vám povie každý. Myslím, že najviac sa odlišujeme úprimnosťou. Vždy sa totiž môže niečo pokaziť, ľudia robia chyby. Ale podstatné je o tom so zákazníkom hovoriť. V gastre človek nemôže klamať,“ hovorí 33-ročný Čičo, ktorý pôsobí v gastre už osem rokov.

Mäso do burgerov si v Cosmoburgers melú sami. Hoci je to o niečo drahšie, podľa Čiča to stojí za ten pôžitok.
Mäso do burgerov si v Cosmoburgers melú sami. Hoci je to o niečo drahšie, podľa Čiča to stojí za ten pôžitok. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková


„Každý by mal túto prácu robiť primárne pre ľudí. Áno, robíš to preto, aby si zarobil. Ale zákazníkovi musíš dať niečo, čo nikde inde nenájde. Musíš si ho získať, byť usmievavý a komunikatívny,“ vraví s tým, že v gastre nie je priestor na to, aby ste dávali najavo svoje pocity.

„Chcem, aby každý, kto k nám príde na burger, cítil, že to on je Cosmoburgers, že je súčasťou jednej veľkej rodiny,” vysvetľuje majiteľ s tým, že sa rád s ľuďmi rozpráva a pamätá si aj tváre.


To si chcem overiť, uškrniem sa a ukazujem mu fotku priateľa, ktorý sa bol v Cosmoburgers najesť v deň nášho rozhovoru. 


„Jasné, pamätám si ho. Bol tu s troma kolegami. Mali dvakrát Jalapeno Mars, dvakrát Mercury Bacon,“ vraví bez rozmyslenia Čičo a má pravdu.

Spolumajitelia Miki Csicsay a Alexandra Čuvanová.
Spolumajitelia Miki Csicsay a Alexandra Čuvanová. Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková

Refresher pravidelne prináša články o gastre a informuje ťa o tých najlepších prevádzkach v Bratislave. Aby ti nič neušlo, sleduj témy Gastro a Gastro Bratislava. Nezabudni sa stať členom Refresher+ klubu, vďaka čomu získaš prístup k exkluzívnym článkom a veľa skvelých benefitov, ako je zľava na tenisky či donášku jedla.

Senecké legendy

Čičo viedol obľúbený Burger bar na rohu Továrenskej ulice v čase jeho najväčšej slávy, neskôr spoluzakladal Paradajz Bistro na Slnečných jazerách. Je typ človeka, ktorý dokáže o gastre rozprávať hodiny s rozžiarenými očami. Ale nie vždy to tak bolo.

Odporúčané
Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať Peter Janičina: Sous vide v bežnej kuchyni nemá čo hľadať 11. decembra 2024 o 9:15

Miki Csicsay hrával desať rokov volejbal na profesionálnej úrovni. Pracoval aj pre štyri poisťovne a pôsobil ako obchodný zástupca pre stavebné firmy. Táto práca ho však podľa jeho slov ubíjala. „Málokto to chcel robiť pre ľudí. Chcel som svoj život viesť inak.“

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa Čičo dostal do Burger baru a prečo mal pri práci v Senci blízko k vyhoreniu.
  • Prečo kupuje hovädzie mäso z Austrálie a nie zo Slovenska.
  • Prečo raz musel vyhodiť zákazníka.
  • Ktorý pokrm z ponuky Cosmoburgers je jeho najobľúbenejší.
  • Ako vznikal názov podniku.
  • Čo je podľa Čiča najväčším hriechom pri príprave burgera.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 113656 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Celodenný Skipas v PARK SNOW Donovaly ZDARMA , Poukázka v hodnotě 200 korun na nákup v Furiosa alebo PPV kód na Oktagon 65
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia