Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. apríla 2022, 15:01
Čas čítania 1:00
Ema Stanovská TASR

Ukrajina by sa mohla stať kandidátskou krajinou Európskej únie už v júni tohto roku. Leyenová sľúbila, že proces urýchli

Ukrajina by sa mohla stať kandidátskou krajinou Európskej únie už v júni tohto roku. Leyenová sľúbila, že proces urýchli
Zdroj: TASR/AP/Olivier Hoslet, Pool Photo
NEWS EURÓPSKA ÚNIA KONFLIKT NA UKRAJINE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA UKRAJINA
Uložiť Uložené

Podpredsedníčka ukrajinskej vlády povedala, že Ukrajina je „pripravená rýchlo pokročiť“ v snahe stať sa členskou krajinou EÚ.

Podpredsedníčka ukrajinskej vlády pre európsku a euroatlantickú integráciu Oľha Stefanišynová očakáva, že Ukrajine bude v júni udelený štatút kandidátskej krajiny Európskej únie. TASR správu prevzala od denníka The Guardian.


Stefanišynová v sobotu na Twitteri napísala, že jej krajina je „pripravená rýchlo pokročiť“ v snahe stať sa členskou krajinou EÚ.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová sľúbila v piatok ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému rýchlejší začiatok rokovaní o členstve Ukrajiny v Únii.

Von der Leyenová dala Zelenskému pri osobnom stretnutí v Kyjeve dotazník, ktorý sa má pre EÚ stať východiskovým bodom pri rozhodovaní o potenciálnom členstve Ukrajiny. Zelenský prisľúbil, že dotazník bude vyplnený o týždeň.

Premiér Heger dnes po návrate z Ukrajiny povedal, že Slovensko bude silno tlačiť na to, aby sa Ukrajina čo najrýchlejšie stala členom Európskej únie a získala kandidátsky status.

Mohlo by ťa zaujímať:
Ruský vojak si na Ukrajine zrejme natočil, ako zneužíva ročné bábätko. Ohavné video sám zverejnil na sociálnej sieti Telegram
Rehoľná sestra Lamiya: Sex mi nechýba, celibát je tajomstvo nášho povolania, no na krásneho chlapa sa pozriem (Videorozhovor)
Ukrajinská agentúra na boj proti dezinformáciám varuje pred výrokmi Roberta Fica: Má proruské názory už najmenej osem rokov
Domov
Zdieľať
Diskusia