Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2022, 11:19
Čas čítania 1:10
Martin Adam Pavlík

Igor Matovič: Will Smith je chlap na správnom mieste a Chris Rock je zbabelý blbeček

Igor Matovič: Will Smith je chlap na správnom mieste a Chris Rock je zbabelý blbeček
Zdroj: Getty Images/Neilson Barnard
ZAUJÍMAVOSTI CHRIS ROCK IGOR MATOVIČ OSCAR 2022 SPRÁVY Z DOMOVA SPRÁVY ZO SVETA WILL SMITH
Uložiť Uložené

Expremiér vyjadril svoj názor na incident, ktorý sa odohral počas 94. ročníka udeľovania Oscarov.

To, že Will Smith dal počas 94. udeľovania prestížnych filmových Oscarov facku komikovi Chrisovi Rockovi po tom, ako si uťahoval z jeho ženy Jady, si už určite zachytil. K tomuto kontroverznému incidentu sa vyjadrila samotná akadémia, viacerí filmári, celebrity či iní verejne známi ľudia. Najnovšie však tento nezvyčajný akt, ktorý v celej histórii udeľovania cien nemá obdobu, okomentoval bývalý expremiér Slovenska a súčasný minister financií Igor Matovič.    

„Will Smith je chlap na správnom mieste, nemá sa za čo nejakému zbabelému blbečkovi ospravedlňovať. Viem, že do trápnučkého sveta obdivujúceho zženštilých akožechlapov jedna chlapská nepatrí … ale mne je manžel, ktorý sa zastane verejne svojej manželky, sympatický. Facka za sprosté vtipy z choroby ženy je fajn. Will má gule, na rozdiel od tých, čo ho pohoršene odsudzujú,“ napísal Matovič v príspevku na Facebooku.

Igor Matovič.
Igor Matovič. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák


Matovič reagoval na Smithovo ospravedlnenie, ktoré herec zverejnil na sociálnych sieťach„Chcel by som sa ti verejne ospravedlniť, Chris. Bol som mimo a to, čo som spravil, nebolo správne,“ kajal sa Smith a svoje konanie označil za neprijateľné a neospravedlniteľné. Priznal, že konal príliš emotívne.

Smithovo správanie hromadne odsúdili verejnosť, filmová obec aj samotná akadémia. Takéto správanie bolo podľa nich neadekvátne a prehnané. Variety informuje, že Smith sa v utorok dokonca rozprával cez Zoom s prezidentom akadémie Davidom Rubinom a generálnou riaditeľkou Dawn Hudsonovou, pričom riešili práve spomínaný incident.

will smith | chris rock | facka
Will Smith uštedril na udeľovaní Oscarov facku moderátorovi Chrisovi Rockovi za to, že si uťahoval z jeho manželky Jady. Zdroj: Getty Images/Neilson Barnard


Preberali tiež to, že herec nechcel opustiť sálu po tom, ako ho o to organizátori žiadali. Herec údajne opäť vyjadril ľútosť a ospravedlňoval sa za svoje neuvážené konanie. Akadémia oznámila, že Smith porušil etický kódex skupiny a bude čeliť trestu. 

Vec riešila aj polícia, Chris Rock však odmietol podať žalobu. Podľa amerického denníka New York Post sa komik ešte stále spamätáva z toho, čo sa počas udeľovania Oscarov vlastne stalo. Prečo Smith reagoval tak prehnane, sa dozvieš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia