Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. marca 2022, 17:30
Čas čítania 3:42
Adam Novosad

Čo je alopécia? Will Smith udrel Chrisa Rocka za vtip o chorobe manželky Jady, ktorá vypadnutie vlasov premenila na svoju prednosť

Čo je alopécia? Will Smith udrel Chrisa Rocka za vtip o chorobe manželky Jady, ktorá vypadnutie vlasov premenila na svoju prednosť
Zdroj: TASR/AP/Getty/Neilson Barnard
ZAUJÍMAVOSTI OSCAR 2022 WILL SMITH
Uložiť Uložené

Will Smith bránil svoju manželku Jadu fackou komikovi Chrisovi Rockovi, ktorý si uťahoval z jej alopécie. Toto autoimunitné ochorenie síce fyzicky nebolí, ale nedá sa liečiť a človeku dokáže spôsobiť výrazné psychické ťažkosti.

„Jedného dňa som v rukách popri sprchovaní odrazu držala chumáče vlasov a pýtala som sa samej seba, či, preboha, začínam plešatieť. Bol to jeden z momentov, keď som sa od strachu doslova triasla,“ opisovala svoj prvý zážitok s vypadávaním vlasov Jada Pinkett Smith.

Odporúčané
VIDEO: Will Smith počas Oscarov udrel do tváre Chrisa Rocka: Neber si moju ženu do huby, kričal na komika VIDEO: Will Smith počas Oscarov udrel do tváre Chrisa Rocka: Neber si moju ženu do huby, kričal na komika 28. marca 2022, 7:08

Nešlo o nevinný chumáč vlasov, ktorý jej vypadol náhodou, ale o nástup ochorenia zvaného alopécia, ktoré postihuje milióny ľudí po celom svete. Najmä preto herec Will Smith na tohtoročnom odovzdávaní Oscarov vyskočil zo stoličky a uštedril facku komikovi Chrisovi Rockovi, ktorý si z aktuálneho vzhľadu jeho manželky uťahoval, aj keď za svoje ochorenie Jada Pinkett Smith nemôže.

Necitlivý vtip známeho komika síce najskôr rozosmial publikum, ale z tváre hercovej manželky bolo zreteľné, že sa jej poznámka dotkla. Napriek tomu, že o svojej diagnóze otvorene rozpráva už niekoľko rokov, život s alopéciou je často ťažší zo psychickej ako z fyzickej stránky.

Čo je alopécia, ktorou trpí Jada Pinkett Smith?

Domov
Zdieľať
Diskusia