Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. apríla 2022, 15:30
Čas čítania 3:20
Richard Balog

Dreváky a sandále s uzatvorenou špicou sú najhorúcejším jarným trendom v obuvi

Dreváky a sandále s uzatvorenou špicou sú najhorúcejším jarným trendom v obuvi
Zdroj: HARRESØ
MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Výber záleží len na tebe, tvojich preferenciách a rozpočte, s ktorým si ochotná/ochotný pracovať.

V posledných rokoch sme videli množstvo bizarných trendov, ktorým sme sa úspešne vyhli. Tentoraz sa pozornosť milovníkov módy uprela na dreváky a sandále s uzatvorenou špicou.  

V rámci najnovších kolekcií ich predstavili módne domy Dior, JW Anderson, Marni či Proenza Schouler. Všetky sú priamo produktmi značky Birkenstock alebo sú inšpirované vzhľadom ikonických modelov z dielní nemeckého výrobcu, ktorého minulý rok kúpila dcérska firma konzorcia LVMH.  

Odporúčané
Luxusná móda má množstvo podôb. Doplň svoj šatník o modely od značiek MISBHV, Kenzo či Y-3 Luxusná móda má množstvo podôb. Doplň svoj šatník o modely od značiek MISBHV, Kenzo či Y-3 22. marca 2022, 15:30

Návrhári v štruktúrach známych značiek sa predbiehajú v tom, kto príde s novým trendom a osloví masy klientov. Len si spomeň na modely crocsov od módneho domu Balenciaga, Foam Runners spod rúk Kanyeho Westa alebo siluetu čižiem s názvom Tabi značky Maison Margiela. 

Dreváky aj sandále skombinuješ s čímkoľvek zo svojho šatníka vrátane riflí, šiat aj teplákov. Redaktori magazínu Vogue ich označili za „obuv pre hobitov“, ale počas nasledujúcich týždňov ide o skvelú voľbu na každodenné nosenie. 

Vybrali sme najzaujímavejšie varianty. Tešiť sa môžeš na látkovú klasiku s logom Birkenstock za férové ceny, luxusné vyhotovenia z plsti alebo kože od Diora či Valentina aj na kúsky s výraznými prackami, cvokmi či farebnými kameňmi. Podarené modely sú dostupné aj v ponuke fast fashion reťazcov typu Zara, COS, Arket a podobne. Výber záleží len na tebe, tvojich preferenciách a rozpočte, s ktorým si ochotná/ochotný pracovať. 


Birkenstock Boston Shearling-Lined Suede Slippers – 150 €

Úvod dnešného výberu si pre seba získal semišový pár od značky Birkenstock v čiernej farbe s výstelkou z umelej kožušiny. Pohodlný model za férovú cenu, ktorý v najbližších jarných týždňoch určite využiješ. 

Birkenstock
Zdroj: NET-A-PORTER

Birkenstock Arizona Leather-Trimmed Canvas Sandals – 160 €

Model Arizona patrí medzi najpredávanejšie siluety značky Birkenstock a vďaka jednoduchému a ľahko nositeľnému dizajnu si možno získajú aj teba. V širokej ponuke sme vybrali látkovo-kožené vyhotovenie v hnedom odtieni s umelou kožušinou zvnútra. Pohodlie zabezpečuje podrážka s technológiou EVA, ktorá tlmí nárazy pri chôdzi. K dispozícii je aj čierny variant za rovnakú cenu. 

Birkenstock
Zdroj: NET-A-PORTER

Maru Slip-On Clog – 225 €

V ponuke online obchodu The Frankie Shop sme našli tento pár v tmavohnedom vyhotovení z hladkej kože. Návrhársky tím značky Maru stavil na vyššiu podrážku s vrúbkovaním v kombinácii s minimalistickým vzhľadom, vysokým leskom a remeselným spracovaním. 

Maru
Zdroj: The Frankie Shop

ATP Atelier Spezia Suede Platform Slides – 280 €

Ak preferuješ minimalistický štýl obliekania, nasledujúci model drevákov je ako stvorený pre teba. Štokholmská značka ATP Atelier veľmi elegantne upravila klasickú siluetu šľapiek a výsledkom je nadčasová obuv so zvrškom z brúsenej kože. Záber nižšie ti ukáže, ako ich môžeš nosiť každý deň. 

ATP Atelier
Zdroj: NET-A-PORTER

JW Anderson Buckled Leather-Trimmed Felt Slippers – 325 €

Návrhár Jonathan Anderson stavil na jednoduchosť a urobil dobre. Sandále s uzatvorenou špicou zahalil do príjemnej plsti vo svetlohnedom odtieni, ktorú dopĺňa tmavšia koža a pracka inšpirovaná šperkmi. Samozrejmosťou je tvarovaná korková stielka. Ideálna voľba k voľným nohaviciam. 

JW Anderson
Zdroj: NET-A-PORTER

GIA Padded Thong Sandals x Pernille Teisbaek – 345 €

Spojenie talianskej značky Gia Borghini a módnej influencerky Pernille Teisbaek dopadlo lepšie, ako sme predpokladali. Spomedzi jednotlivých návrhov nás najviac oslovili tieto kožené sandále s tvarovanou vložkou po vzore Birkenstock a s netradičným vzhľadom. Ak rada vyčnievaš z davu, Padded Thong sú správnou voľbou. Cena na úrovni 350 eur zodpovedá kvalite a zvučnosti mien oboch strán, ktoré sa podieľali na tvorbe. 

GIA
Zdroj: The Frankie Shop

Birkenstock 1774 Boston Canvas & Leather-Trimmed Suede Slippers – 360 €

Dreváky z dielní nemeckej značky Birkenstock majú v dnešnom výbere najpočetnejšie zastúpenie, a to z jednoduchého dôvodu – sú ikonické a kvalitné. Tento pár má robustnú podrážku s technológiou EVA a typicky tvarovanú vložku. Semišový zvršok dopĺňa svetlý látkový popruh. Štvorcová spona je odklonom od zaobleného originálu a obuvi dodala nový šmrnc. Úlohou línie Birkenstock 1774 je reinterpretovať klasické siluety a to sa v tomto prípade podarilo. 

Birkenstock
Zdroj: NET-A-PORTER

Bottega Veneta Rubber Slippers – 390 €

Vedenie talianskeho módneho domu sa rozhodlo pre odlišnú cestu a v rámci letnej kolekcie predstavili gumený variant, ktorý pripomína crocsy. V ponuke online obchodu Luisaviaroma je dostupný čierny model s plnou špicou v ženských veľkostiach. 

Bottega Veneta
Zdroj: Luisaviaroma

Proenza Schouler Forma Suede Mules – 425 €

Svoju víziu o obuvi s označením mules predstavili aj návrhári značky Proenza Schouler. Model Forma je vyrobený z mäkkého semišu v Taliansku a nesie sa na vlnách minimalizmu a rafinovanosti. Svetlohnedé tóny skvelo ladia s voľnými tmavomodrými rifľami, ale aj s dlhou sukňou. Jeden z našich favoritov v dnešnom výbere najzaujímavejších párov drevákov a sandálov s uzatvorenou špicou. 

Proenza Schouler
Zdroj: NET-A-PORTER

Moncler Mule Slide Shoes – 580 €

Tento trend nie je len pre ženy, čoho dôkazom sú mužské mules z brúsenej kože od značky Moncler, ktoré by sme privítali aj v našej zbierke. Dizajnéri siahli po svetlohnedom vyhotovení a detailoch v kombinácii modrej, bielej a červenej po vzore loga talianskeho výrobcu. Jedinou prekážkou môže byť cena na úrovni skoro 600 eur. 

Moncler
Zdroj: Luisaviaroma

Birkenstock 1774 Arizona Velvet Sandals x Manolo Blahnik – 595 €

Čerstvá spolupráca medzi značkou Birkenstock a Manolom Blahnikom splnila očakávania. Jeden z najuznávanejších obuvníkov stavil na výrazné farebné vyhotovenia v zamatovej a koženej materiálovej úprave, ktoré doplnil o drahé kamene. Výsledok je skvelý, ale drahý. 

Birkenstock
Zdroj: NET-A-PORTER

Khaite Downing Leather Mules – 740 €

V kategórii luxusných drevákov nás zaujali aj tieto kožené krásky s plnou špicou a výraznou zlatou prackou od newyorskej značky Khaite. Vysoká cena je priamoúmerná použitým materiálom a ručnej výrobe v talianskych dielňach. Minimalistická voľba s puncom luxusu. 

Khaite
Zdroj: NET-A-PORTER
Domov
Zdieľať
Diskusia