Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2022, 13:39
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

VIDEO: KĽDR si spravila reklamu na odpálenie balistickej strely. Spomalené zábery Kim Čong-una pripomínajú trailer na akčný film

VIDEO: KĽDR si spravila reklamu na odpálenie balistickej strely. Spomalené zábery Kim Čong-una pripomínajú trailer na akčný film
Zdroj: TASR/AP
NEWS KIM ČONG-UN SEVERNÁ KÓREA
Uložiť Uložené

USA na test rakety reaguje ďalšími sankciami.

V Severnej Kórei vo štvrtok testovali medzikontinentálnu balistickú raketu, o čom obyvateľov KĽDR informovali v televízii prostredníctvom videa, na ktorom vodca Kim Čong-un riadi jej odpálenie.

Spomalené zábery na chôdzu lídra KĽDR mali zrejme budiť dojem serióznosti, no v skutočnosti pôsobia pomerne komicky. Severokórejské štátne médiá ďalej uviedli, že raketa má posilniť jadrové prostriedky krajiny, ktoré odstrašia amerických „imperialistov“.

Plnohodnotné testovanie medzikontinentálnej rakety v KĽDR prebehlo naposledy v roku 2017. Tentoraz sa jej údajne podarilo letieť do väčšej nadmorskej výšky ako kedykoľvek predtým a zároveň v rámci všetkých testovaní dopadla najďalej.

Na štvrtkový test reagovali USA, ktoré zaviedli voči spoločnostiam a jednotlivcom v Rusku a KĽDR sankcie. „Tieto opatrenia sú súčasťou nášho pokračujúceho úsilia sťažovať Kórejskej ľudovodemokratickej republike napredovanie v jej raketovom programe,“ uviedlo ministerstvo zahraničných vecí USA.

Domov
Zdieľať
Diskusia