Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2022, 20:30
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Slovensko je pripravené odstrihnúť Rusko od medzibankového platobného systému SWIFT

NEWS RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Slovenskí analytici sa zhodujú na tom, že odstrihnutie Ruskej federácie od systému SWIFT by možno mohlo položiť na kolená Putinov režim.

Slovensko je pripravené podporiť odstrihnutie Ruska od globálneho medzibankového platobného systému SWIFT. Na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády SR Eduard Heger.


O odstrihnutie Ruska od globálneho medzibankového platobného systému SWIFT požiadal vo štvrtok medzinárodné spoločenstvo ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Západné krajiny reagovali ohlásením tvrdých sankcií proti ruským bankám a oligarchom a postupne pritvrdzujú.

Situáciu na Ukrajine pozorne sledujeme od skorých ranných hodín aj NAŽIVO, všetky články o vojne u našich susedov, ktorú len včera rozpútalo Rusko, zároveň nájdeš pokope tu.

Súhlasí už aj Nemecko

Minister financií Nemecka je podľa zahraničných médií za odseknutie Ruska od bankového systému SWIFT. Nemecko ešte včera nesúhlasilo s týmto krokom.

Francúzska vláda sa vyslovila v piatok za odstrihnutie Ruska od globálneho medzibankového platobného systému SWIFT a zároveň odsúdila režim bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka za jeho rolu pri ruskom útoku na Ukrajinu.

Okrem Francúzska sa za odstrihnutie Ruska od systému SWIFT vyslovili aj Estónsko, Litva, Lotyšsko a Ukrajina.

Slovenskí analytici sa zhodujú na tom, že odstrihnutie Ruskej federácie od medzinárodného platobného systému SWIFT by možno mohlo položiť na kolená režim ruského prezidenta Vladimira Putina. Zabolelo by to však aj krajiny, ktoré s Ruskom obchodujú, bolo by takmer nemožné zaplatiť napríklad za ruský plyn.

Domov
Zdieľať
Diskusia