Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2022, 18:05
Čas čítania 0:37
Ema Stanovská TASR

Ministerstvo zahraničných vecí odporúča Slovákom okamžite opustiť niektoré oblasti Ukrajiny

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Ide o Doneckú, Luhanskú, Záporožskú a Chersonskú oblasť.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí odporúča Slovákom v súvislosti so zhoršujúcou sa bezpečnostnou situáciou na Ukrajine bezodkladne opustiť niektoré oblasti. Ide o Doneckú, Luhanskú, Záporožskú a Chersonskú oblasť. Informuje o tom na svojom webe.


Občanom nachádzajúcim sa na území Ukrajiny súčasne rezort diplomacie odporúča využiť možnosť dobrovoľnej registrácie pred cestou do zahraničia alebo v aplikácii Svetobežka. V prípade krízovej situácie umožňuje lepšiu organizáciu pomoci slovenským občanom. Rezort neodporúča cestovať na Ukrajinu bez ohľadu na účel cesty.

Prednedávnom rozhodol aj o stiahnutí rodinných príslušníkov vyslaných zamestnancov na Zastupiteľskom úrade SR v Kyjeve a Generálnom konzuláte SR v Užhorode.

Rusko v oblastiach neďaleko ukrajinských hraníc zhromaždilo podľa západných predstaviteľov okolo 150-tisíc vojakov, čo vyvolalo obavy z možnej invázie do susednej krajiny. Moskva takéto zámery popiera, žiada však od USA a NATO bezpečnostné záruky vrátane prísľubu, že Ukrajina nikdy nevstúpi do Severoatlantickej aliancie a NATO stiahne svoje vojenské sily z východnej Európy.

Situáciu sledujeme online a pod témou Rusko-ukrajinský konflikt.

Domov
Zdieľať
Diskusia