Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2022, 19:22
Čas čítania 1:08
Eduard Starkbauer

Ľudia, čo označili Jána Benčíka za vojnového štváča, vlastizradcu a udavača, sa mu chceli dostať do bytu. Zavolal na nich políciu

NEWS JÁN BENČÍK
Uložiť Uložené

Medzi nevyžiadanými návštevníkmi bola aj bývalá členka ĽSNS.

Poslanec hnutia Sloboda a solidarita Ján Benčík, ktorý sa do parlamentu dostal z posledného, 150. miesta na kandidátke strany Za ľudí, mal dnes neohlásenú návštevu.

Počas sledovania hokeja ho prekvapilo zvonenie rozhorčenej skupiny ľudí, ktorí sa mu predstavili ako „občania“. Ján Benčík, ktorý je známy tým, že v rámci svojho blogu poukazuje na členov dezinformačnej, ako aj neonacistickej scény, celý priebeh udalosti opísal na svojom facebookovom profile. Začína sa slovami „dezoláti ante portas“, teda „dezoláti pred bránami“.

Ján Benčík
Zdroj: Facebook/Ján Benčík

Benčík pokračuje: „Syn odišiel na futbal do Popradu, ja pozerám hokej, keď niekto zvoní zdola. Manželka sa ozve, pýta sa, kto je. Vraj občania. Samozrejme im neotvorí. Hovorím jej, že je iba otázka času, kedy budú pred bytom.

 

A o chvíľu sú naozaj tu. Búchanie na dvere, reči o vlastizradcovi, udavačovi, výzvy na otvorenie dverí. Ísť na chodbu a hádať sa s nimi podľa mňa nemá význam. Keď to trvá hodnú chvíľu, zavolám políciu. Kým príde polícia, partička je už dolu pred vchodom a odchádza od bytovky.“

Ján Benčík
Zdroj: Facebook/Ján Benčík

Po príchode policajnej hliadky jej príslušníci účastníkov protestnej návštevy legitimovali a prizerali sa aj nalepeniu jedného z plagátov označujúcich Benčíka za vlastizradcu, vojnového štváča a udavača.

Odporúčané
Ján Benčík zo Za ľudí: Nemám výhrady, ak by sa Eduard Heger stal premiérom (Rozhovor) Ján Benčík zo Za ľudí: Nemám výhrady, ak by sa Eduard Heger stal premiérom (Rozhovor) 25. marca 2021, 20:32

„Ako zistím neskôr, plagátmi oblepili celý vchod zvnútra aj zvonka. Katarína Boková, predtým členka a kandidátka ĽSNS, už nejakú dobu členka kabaretnej partičky okolo Roberta Šveca zo Slovenského hnutia obrody. Spolu s ňou ďalších 7-8 chlapov a dve slovenské zástavy.“

Boková
Zdroj: Facebook/Katarína Boková • Slovenské hnutie obrody

Priebeh popoludňajšej akcie z druhej strany vo videoblogu vysielanom naživo na Facebooku zachytila práve Katarína Boková, ktorá dnes pôsobí v Slovenskom hnutí obrody. Vo videu povedala, že zámienkou na návštevu blogujúceho poslanca bola jeho podpora obrannej zmluvy s USA. Pripomeňme, že proti poslancom, ktorí zmluvu podporili, horlivo a agresívne vystupoval aj šéf Smeru-SD Robert Fico.

Domov
Zdieľať
Diskusia