Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2022, 15:04
Čas čítania 0:36
Martin Adam Pavlík

Romana Tabák vraj hlasovala v parlamente aj napriek tomu, že mala pozitívny test na covid-19 aj viaceré príznaky ochorenia

POLITIKA OĽANO ROMANA TABÁK
Uložiť Uložené

Podľa vyhlášky úradu verejného zdravotníctva by pozitívni s príznakmi mali ostať v izolácii.

Poslankyňa Romana Tabák (OĽaNO) vraj v stredu sedela a hlasovala v parlamente o zákonoch aj napriek tomu, že mala pozitívny test na covid-19, ako aj viaceré príznaky ochorenia, informujú Aktuality.sk.

Hoci podľa najnovšej vyhlášky hlavného hygienika poslanci môžu v parlamente hlasovať z balkóna, ktorý je obvykle prístupný pre médiá či verejnosť, aj keď majú pozitívny výsledok, nemôžu mať klinické príznaky ochorenia. Romana Tabák však v pondelok na Facebooku napísala, že trpí veľkou bolesťou hlavy a chrbta a má aj nechuť do jedla. 



Podľa platnej vyhlášky preto poslankyňa mala zostať v izolácii, keďže aj bolesť hlavy či strata chuti sa rátajú medzi spomenuté príznaky. Poslankyňa sa však bránila tvrdením, že príznaky mala len v sobotu a v nedeľu, dnes sa vraj už cíti lepšie.

Tabák vo štvrtok sedela spolu s ďalšími pozitívnymi poslancami na spomínanom balkóne. Všetci pozitívni poslanci musia mať podľa úradu verejného zdravotníctva v parlamente počas hlasovania respirátor a na rukách rukavice.

Domov
Zdieľať
Diskusia